21 Eylül 2020 tarihinden itibaren Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerimizle okullarımızda buluşmaya başladıklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Tapsız “2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılımıza COVID-19 salgını tehdidi altında girdik” dedi.
Anaokulu, 8. ve 12. sınıflarda Destekleme Yetiştirme Kursları, Takviye Kursları adıyla yüzyüze eğitime geçilirken ara sınıflarda EBA ve elektronik ortamda uzaktan eğitim yapıldığını ifade eden Kadirli Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız “ Değerli idareci ve öğretmen arkadaşlarım, geleceğimizin yıldızı sevgili öğrencilerimiz, saygıdeğer halkımız; 2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılımıza COVID-19 salgını tehdidi altında girdik. Anaokulu, 8. ve 12. sınıflarda Destekleme Yetiştirme Kursları, Takviye Kursları adıyla yüzyüze eğitime geçilirken ara sınıflarda EBA ve elektronik ortamda uzaktan eğitim yaptık.
21 Eylül 2020 tarihinden itibaren Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerimizle okullarımızda buluşmaya başladık. Öğretmen öğrenciye dokunmalı. Jest ve mimikleri ile, eli koluyla, sesi, gülüşü, bakışıyla dokunmalı. O zaman eğitim tam olur, öğretim tam olur.
Öğrenci, diğer öğrencilerden de öğrenir. Öğretmenin sınıfta verdiği ders, öğrenciler arasında yaşama geçer, Asıl o zaman öğrenme gerçekleşir. Öğrenci akranları arasında, onların yaptıklarını yorumlayarak, uygulayarak öğrenir. O yüzden "arkadaş" önemlidir. O yüzden "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim." deriz. Buna tablet, bilgisayar erişim sıkıntılarını da eklersek. Her şey yolunda gitse dahi doğru yanlış, uygun uygunsuz sınırsız bilgiye kontrolsüz erişimi, bilgi kirliliğini, teknolojinin eskimesi ile oluşacak tablet çöplüğünü de düşünürsek yüzyüze eğitimin önemi daha iyi anlaşılacaktır” dedi.
Yüzyüze eğitim sayesinde Milli Eğitim ilkelerinden biri olan "fırsat eşitliği" de gerçekleşeceğini kaydeden Kadirli Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız “12 Ekim 2020 Pazartesi günü yüzyüze eğitimimiz biraz daha yaygınlaşacak. Okullarımız, öğrencilerimizle cıvıl cıvıl hayat bulacak. Zil sesi, çocuk sesi bayrağımıza düşecek, umudumuz büyüyecek. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda titiz bir çalışma içerisindeyiz. Köy okullarımızın tamamını yüzyüze eğitime açacağız. Köy okullarımızda her gün ders yapacağız, okullarımız şenlik yeri olacak” şeklinde konuştu.
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde yüzyüze eğitime geçeceğini ifade eden Müdür Tapsız “ Bu süreci doğru yöneteceğiz. Her okulumuzda ateş ölçer, dezenfektan, maske var. Siperlikler, tek kullanımlık eldivenler mevcut. Sosyal mesafe düşünülerek planlamalar yapıldı. Olası virüs taşıyan öğrenciler için izole odası hazır. Her sırada tek bir öğrenci olacak. Her öğrenci sadece kendi sırasında oturacak. Malzemesini kimseyle paylaşmayacak. Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile çok ayrıntılı bir işbirliği sağlanmış durumda. İlçe Müftülüğü ve tüm kurumlarımızı ihtiyaç halinde yanımızda görüyoruz. İdareci ve öğretmenlerimiz COVID-19, hijyen kuralları ve tedbirler konularında eğitimden geçirildi. Tuvalet ve lavabolarımız temiz ve bakımlı. Sıvı sabunluklar her an kullanılmaya hazır. Kısacası biz okullarımızın azami oranda güvenli olduğunu düşünüyoruz.
Okullarımız 12 Ekim Pazartesi günü öğrenci - öğretmen buluşmasına sahne olacak. Gürül gürül dersler işlenecek. Morallerimiz düzelecek” dedi.
Yakın bir gelecekte bütünüyle yüzyüze eğitime geçileceğini umduğunu kaydeden Kadirli Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız “ Asıl o zaman sevincimiz tamam olacak. Bu bilinçle idareci, öğretmen, personel, veli, öğrenci daha dikkatli olacağız. Herkes üzerine düşeni yapacak. COVID-19 tedbirlerine kesinlikle uyulacak. Kimse kimsenin yüzünden hasta olmayacak ; bu benim dileğim, beklentim. Bu süreçte yanımızda olan Kaymakamlığımız başta Kadirli Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne, tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize "Hoş geldiniz!.." diyorum. Sağlıklı, iyi dersler temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

E-Haber Ajansı (E-HA)