Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TİSİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, İzmir’de yapılacak Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi öncesinde, Manisa ve İzmir’de; Valileri, iş insanları derneklerini, ticaret ve borsa odalarını, siyasi parti temsilcilerini, OSB’leri ve pek çok kurum ve yöneticiyi ziyaret ediyor.
Türkiye’nin Irak ve Orta Doğu ile olan ticareti noktasında önemli çalışmalar yapan ve düzenlediği zirveler aracılığıyla ekonomik bağları güçlendirmeyi hedefleyen TİSİAD, mayıs ayında İzmir ve Manisa’da düzenlenecek Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi’ne ilişkin görüşmelerini gerçekleştiriyor. Yoğun bir programda süren ziyaretler kapsamında aralarında; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Muradiye OSB Başkanı, Manisa OSB, Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ticaret odası, Manisa MÜSİAD Şubesi, Ege Üniversitesi, T. C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmir Liman Başkanı Özer Özbey, Ege Girişimci Sanayici ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği, İzmir Ticaret Borsası, MÜSİAD İzmir Şubesi, AK Parti İzmir İl Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Deniz Ticaret Odası, Fuar İzmir ve İZFAŞ, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası gibi birçok kurumun yöneticisi, genel sekreteri, başkan vekilleri ve yönetim kurulları ziyaret edildi.
“YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”
Türkiye – Irak zirvesi öncesi çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapan TİSİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, “Gerçekten büyük bir programın arifesindeyiz. Her ne kadar COVİD-19 pandemisi nedeniyle kısıtlı bir katılım ve yüksek önlemlerle gerçekleştirecek de olsak Türkiye – Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi ülkemize ve Irak’a büyük bir güç kazandıracak. Bu noktada çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Manisa ve İzmir’de gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde güzel anlaşmaların arifesinde olduğumuzun, bölgenin önemli ticaret kurumlarının ve belediyelerin böyle bir çalışmaya destek vermekten çok mutlu olacağının farkına vardık. İlerleyen günlerde de ziyaretlerimize devam ederek, büyük bir kalkınma hedefiyle çalışacağız. Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden olan Ege’de tarım konusunda çalışan işletmeler de Iraklı yatırımcının dikkatini çekecektir” dedi.
EHA