etiketleri arasına HTML kod ekleyebilirsiniz... Güvenliğiniz için eklediğiniz kodlara dikkat ediniz.">etiketleri arasına HTML kod ekleyebilirsiniz... Güvenliğiniz için eklediğiniz kodlara dikkat ediniz.">etiketleri arasına HTML kod ekleyebilirsiniz... Güvenliğiniz için eklediğiniz kodlara dikkat ediniz.">

Evde kalın çağrı Osmaniye’de karşılık buldu

Çin’den Dünyaya yayılan ve Türkiye’de etkisi gösteren Koronovirüs’a karşı evde kalın çağrı Osmaniye’de karşılık buldu.

Evde kal çağrısının ardından 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma yasağı Osmaniye sokaklarında sessizliğe neden oldu.

Özellikle iş çıkış kalabalığı ve trafikte yaşanan sıkışıklığı  bilenem Cumhuriyet meydanı ve çevresi eski günlerinde çok uzak bir görüntü veriyor.  Meydanda bulunan parklar boş kalırken  Cevdetiye dolmuş durağının bulunduğu Türkiye genelinde tanınan bıçaklar ile tahta eşyaların satıldığı Tülücüler sokağında  3-4 işyerini açık olduğu görülürken gençlerin buluşma noktası olan internet kafeler ile 2 berber  İçişleri bakanlığının genelgesi ile kapalı. 

DOĞAN “SİZ EVDE KALIN YEMEĞİNİZİ BİZ GETİRELİM”

Sokak esnaflarından Kardeşler Kebap İşletmecisi Mehmet Doğan hijyen kurullarına özen gösterdiklerini ifade ederek “Koronovirüs ülkemizi çok kötü şekilde etkiledi. Ama devletimiz verdiği kararların arkasındayız. Tabi esnaf olarak biz devletimizin arkasındaysak bizimde devlet büyüklerimizden beklentilerimiz var. BAĞKUR’umuzu sigortamızı yatıramıyoruz, kiramızı ödemekte  zorlanıyoruz.   Biz devletimizin bizde istiyoruz devletimizde bizim yanımızda olsun.  Osmaniyeli vatandaş tedbir için alınan kararlara uymaya devet ediyorum. Siz evde kalan bir yemeklerinizi eve getirelim” şeklinde konuştu.

ESNAF DEVLETTEN  DESTEK BEKLİYOR

Tülücüler sokağı esnafların 35 yıldır nalburiye işi yapana Osman Yenilmez  “öncelikle sağlık bakanlığının aldığı devletin aldığı kararlara saygı duyuyoruz.  Şuan bizim işler durmuş durumda devletimizden bizim gibi esnaflara destek bekliyoruz” dedi.

EHA - RESUL öZDİL 

27 Mart 2020, Cuma
Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 7 = ?

Facebook Yorumları

UA-118264442-5
yazılım: habersistemim