Özellikle bu yıl ara zam yapılmayacak olmasıyla birlikte asgari ücretlilerin yaşadığı sıkıntılar artarken, bankaların asgari ücretlilere kredi vermek istememesi büyük bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Ancak Halkbank, bu kesime yönelik özel bir adım atarak ihtiyaç kredisi musluğunu açıyor.

Genellikle bankalar, asgari ücretlilere kredi verme konusunda isteksiz davranırken, Halkbank'ın bu adımı sektörde olumlu yankı buldu. Bankanın hassasiyetle hareket ederek asgari ücretlilere kredi verme kararı, milyonlarca kişiye finansal destek sağlayacak.

Halkbank'ın asgari ücretlilere sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi imkanının maliyeti ise açıklandı. Bu kredilere aylık yüzde 5,45 oranında faiz uygulanacak. 36 ay vadeli 20.000 TL ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda müşterilerin bankaya ödeyecekleri aylık kredi taksiti ise 1.548 TL olarak hesaplanıyor. Toplam maliyet ise 3 yıl içinde 55.755 TL olacak.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen asgari ücretlilerin Halkbank'a kredi başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Halkbank'ın bu adımıyla, asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlara büyük bir destek sağlanmış olacak.

EHA - Resul Özdil