adidas, İstanbul’da gerçekleşmesi uzun zamandır beklenen UEFA Şampiyonlar Ligi Final’i heyecanını futbolseverlere doyasıya yaşatmak için hayata geçirdiği “adidas Champions Island” ın ikinci gününde de kız çocuklarının hayallerini gerçekleştirdi.

Sporun hayatları değiştirebilme gücüne inanan ve çeşitli spor dallarına desteğini sürdüren adidas, sporda cinsiyet ve fırsat eşitliğini desteklemek için Kızlar sahada platformu ile bir araya gelerek 21 kız çocuğuna benzersiz bir deneyim yaşattı. Futbola gönül vermiş kız çocukları, Bayern Münich’in kadın futbol takımı kaptanı Lina Magull’le biraraya gelerek onun ilham veren hayat hikayesini dinlediler. Lina Magull ‘’Doğduğumda ilk gördüğüm şey bir futbol topuydu. Futbol benim için her şey demek. Eğer futboldan keyif alıyorsanız hayallerinizin peşinden koşun.’’ diyerek kız çocuklarına küçük tüyolar verdi. İstanbul’daki final için çok heyecanlı olduğunu belirten Magull, birçok noktayı ziyaret etmek istediğini belirtti. Türkiye’de en beğendiği futbolcularının Hamit Altıntop ve Nuri Şahin olduğunu söyleyen Magull, dünya da ise Lionel Messi’yi beğeniyor. Sohbet sonrasında ise kız çocukları Lina Magull ile beraber antreman yapma fırsatı buldular. 

Bayern Münich kadın futbol takım kaptanı Lina Magull ile gerçekleştirdikleri antreman sonrasında kız çocukları adidas Champions Island’ında yer alan aktiviteleri deneyimlediler.

adidas Champions Island’ın ikinci gününde adayı deneyimleyen isimlerin arasında Dilek Kaya İmamoğlu’da yer aldı. Dilek Kaya İmamoğlu, Kızlar Sahada ekibiyle ve Bayern Münich Kadın Futbol Takımı kaptanı Lina Magull ile sohbet etti ve antremanı izledi.
EHA