Erkan Kösedağ: Valiliğimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızca desteklenen Serhad’ın Dengbejleri programımızı, Köy Buluşmaları şeklinde devam ettiriyoruz. Amacımız şehir yaşamında kültürel faaliyetlere gelemeyen kırsal kesimde yaşayan hemşerilerimizle Dengbejlik kültürünü buluşturmaktır. Bu amaçla 19 Kasım 2023 tarihinde saat 16:00’da Baloluk Köyü (Keşiş) taziye evinde köy halkı ile bulaşacağız. Kırsalda yapılacak bu proje ilerleyen kış döneminde farklı köylerde de uygulanacaktır. Programda halise ikramımızda olacak olup, katılımınızı bekleriz.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sahnesini Baloluk Köyüne Taşıdı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Serhad'ın Dengbejleri isimli program, Baloluk Köyü'nde gerçekleştirildi. Program büyük ilgi gördü.
Kırsalda yaşayan vatandaşların kültürel etkinliklere erişiminin kolaylaştırılması amacı ile gerçekleştirilen proje ile Ağrı'da bir ilk yaşandı. Kültür ve Turizm alanında Ağrı'nın somut olmayan kültürel miraslarından biri olan dengbejlik sanatı, Baloluk Köyü'nde icra edildi. Etkinlikte Kızılay şerbet dağıtırken, Kültür v eTurizm İl Müdürlüğü ise yöresle halise yemeğini ikram etti.
Ağrı Halk Ozanları ve Dengbejler Derneği'nin  dengbejlerinden Mehmet Agıri ve diğer dengbejler klamları ile köy halkını mest etti. Dernek Başkanı Cesim Eytemiş yaptığı açıklamada " Biz bu kültürün yaşatılmasını istiyoruz. Bu sebeple her yere kültürümüzü ulaştırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte siz bize gelemiyorsanız, biz sahnemizi alır size geliriz dedik ve Baloluk Köyü'nde  sahnemizi kurduk. Ben bu çalışmada bizlerden desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a, Ağrı Valimiz Mustafa Koç'a ve Kültür ve Turizm Müdürümüz Erkan Kösedağ'a ve Baloluk Köyü muhtarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda diğer köylerimizede giderek bu kültürü yaygınlaştıracağız "dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa