Türkiye Futbol Federasyonu U-14 milli takım seçmeleri Erzurum ilinde gerçekleştirildi. Seçmelere Ağrı ilinden 16 sporcu katılım gösterdi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yüksek irtifa merkezinde gerçekleştirilen seçmelere Türkiye Futbol Federasyonu Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne bağlı iller katılım gösterdi. TFF Bölge Milli Takım Antrenörü Kemal Coşkun, Erzurum Spor ve Fenerbahçe Scouat ekiplerininde izlediği seçmelerde 200 yetenekli sporcu izlemeye alındı.
Ağrı ilinde İbrahim Çeçen Vakfı’nın destekleri ile oluşturulan IC Elit Futbol Akademi karması seçmelerde yer aldı. İlk karşılaşmada Erzurum karmasına 1-0 yenilen Ağrı karması, ikinci karşılaşmada Bayburt karmasını 5-0 mağlup etti.
Seçmelerin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen ASKF futbol altyapı koordinatörü Sacit Demir “Üç yıldır İbrahim Çeçen Vakfı destekleri ile sürdürdüğümüz IC Elit Futbol Akademi projesi ile milli takımların alt yapılarına sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl 2008 doğumlu sporculardan iki kişiyi 2009 doğumlu sporculardan ise dört çocuğumuzu izleme havuzuna dahil ettik.
Bu çocuklarımızın beşi bu sezon Erzurum Büyükşehir Belediyespor altyapısına dahil oldu. Bugün yapılan seçmelerde beş sporcumuzun milli takım havuzunda yer alabileceğini düşünüyoruz. Bu projemizi son üç yıldır destekleyen ve bizlere güvenen İbrahim Çeçen Vakfı’na, Sayın İbrahim Çeçen’e ve Vakıf Müdiresi Sayın Meral Dinçer’e, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ’a, ASKF Başkan yardımcıları Halim Yakut ve Özkan Aslan’a teşekkür ediyorum.
Destek aldıkça çok daha güzel işlere imza atacağız. Bugünkü organizasyona katkı sunan TFF Erzurum bölge müdürlüğüne teşekkür ediyorum. dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa