Akıllı bina uygulamasının aynı zamanda Kız Yurdunda da uygulanması planlanıyor. Enerjinin daha verimli kullanılmasının ve tasarruf sağlanmasının hedeflendiği akıllı binada dış cephe yalıtımı, güneş panellerinden elektrik üretimi yapılması ve güneş enerjisi ile sıcak su elde edilmesi, aydınlatma sistemlerinin enerji verimliliği yönünde iyileştirilmesi ve yenilenebilir enerji uygulamalarının kullanılması planlanıyor.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın öncülüğünde Osmaniye Milletvekillerimizin katkılarıyla yapılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Projeye Dünya Bankası tarafından fon sağlanıyor.

Binalarda enerjinin en verimli şekilde kullanılmasının ve enerji tasarrufu sağlanmasının hedeflendiği Projede, proje ihalesine çıkıldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Projemizle, Valiliğimiz Hükümet Konağı Kompleksinin tamamında ve Kız Yurdumuzda, çevre ve doğa dostu enerji sağlayan akıllı bina dönüşümünü en kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda yenilenebilir enerji sistemlerini hayata geçirmeyi ve enerjiyi en verimli şekilde kullanarak, binalarımızda tasarruf sağlamayı planlıyoruz. İlimize hayırlı olsun.” diye konuştu. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’de yapılan hizmetlerde çevrenin korunmasına özel bir önem verdiklerini de belirterek, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinin de yeşil bir Organize Sanayi Bölgesi olması için Muz Serası oluşturulduğunu ifade ederek, “Organize Sanayi Bölgemize kurduğumuz Muz Serası OSB’ler içinde Türkiye’de ilk ve diğer Organize Sanayi Bölgelerine örnek olabilecek nitelikte. Bölgenin, sanayi alanında faaliyet gösterirken aynı zamanda yeşili ile göz dolduran bir Bölge olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Osmaniye’de çeşitli zamanlarda fidan dikimi yapılarak ilin yeşil doğasının korunmasına da gayret gösterdiklerini belirten Vali Yılmaz, İlimizde 28 Temmuzda yaşanan yangında kaybettiğimiz orman alanının tekrar kazanılması için de çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Yeşil alanların ve çevrenin korunmasının ilimizin çok daha yaşanılabilir kent olmasında önemli olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, “Hizmetlerimiz, vatandaşlarımızın en iyi koşullarda, sağlıklı bir çevrede, daha yeşil bir ilde yaşaması hedefiyle sürdürülüyor.” dedi. 

EHA - Resul Özdil