3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin, son senelerde dalış ve su sporları branşlarındaki isimleriyle adından bahsettiren isimlerle gururlanmaya devam ediyoruz. Özellikle serbest dalışta Dünya’nın dört bir yanında yaptığı rekor denemeleriyle Şahika ERCÜMEN, ülkemizde onlarca sualtı taaruz birliği yetiştirmiş ve askeri & sivil anlamda tam anlamıyla su altı dünyasının efsanevi SAT Komandosu Namık EKİN gibi efsaneler, su sporlarına ve dalış konusunda gençler başta olmak üzere çok ciddi bir kitlenin ilgisini bu alana çevirmiş durumda.
Alkeba OIimpik Spor Kulübü, 2022 senesinde kurumsal kimliğine kavuşmasına rağmen son 15 senedir yüzme, serbest dalış eğitimi, donanımlı dalış eğitimi, su sporları ve üst seviye balıkadamlık eğitimi (SAS, SAT 1.sınıf), su altı fotoğrafçılığı eğitimi programlarıyla çok kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı.
2022 senesinde Başkanımız Ümit BALTACI önderliğinde, ülkemizin bu alanda hem milli takımda yer alan hem de bireysel başarı ve spor hayatlarıyla su sporlarının önemli isimleriyle ilk adımımızı attık.
2005 senesinden beri aldığı eğitimler ve katıldığı müsabakalarda elde ettiği başarılarla bu alanda ülkemizdeki su altı sporları ve etkinlikleri & faaliyetlerinde önemli isimlerde arasında yer alan Baş Antrenörümüz Oğuzhan YAZICI başta olmak üzere , yüzme antranörümüz Başak TEZGÖR, yardımcı antrenörü ve aynı zamanda milli sporcumuz Cemre ARSLAN, bir diğer milli sporcumuz Zeynep AYDEMİR gibi birbirinden değerli isimleri ve öğrencileriyle günden güne ülkemizin saygın ve adından söz ettiren spor kulüpleri arasında yerinis sağlamlaştırmaktadır.
Deniz ve Su Sporlarında Başarı; Birbirine İnanan ve Güvenen Bir Aileyle Gelir!
Alkeba Olimpik Spor Kulübü, birçok farklı alanda eğitimlerini sürdürürken aynı zamanda hem eğitmen hem de öğrencileriyle sürekli aktif ve sosyal bir hayatı paylaşan, kurum içinde samimi ve neşeli ortamı kültür edinen çok genç ve dinamik bir ekiple büyümeye devam ediyor. Çok aktif bir ekip olarak, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu bünyesinde lisanslı sualtı hokeyi, serbest dalış, paletli yüzme, donanımlı dalış sporcuları yetiştiştirmektedir. Bu sporcularla beraber, tüm ekip ülkemizin farklı yerlerinde sosyal sorumluluk projelerinde de sahip olduğu sorumluluğun bilinciyle tarama ve temizleme faaliyetlerinde de yer almakta.
Kulübün amacı daima su altı sporlarına ve denizlere olan tutkuyu arttırmak, bu tutkuyu bilinçli ve kaliteli, donanımlı bir eğitimle yeni nesillere miras bırakacak sporcular yetiştirmektir. Ülkemizde, hem ulusal hem de uluslararası birçok derece sahibi, adından söz ettirecek efsane isimleri yetiştirmek için çalışıyor.
Su Sporları ve Yüzme Eğitimlerinde Fark Yaratan Kulüp Felsefesi
EHA