Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadın Eli Usta Semineri’nde yapı ve inşaat sektörüne yönelik verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar, öğrendiklerini uygulamaya başladı.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNCAN HANIMLAR LOKALİNE “KADIN USTALARIN” ELİ DEĞDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile Ardex firması iş birliğiyle Başkentte kadın istihdamının artırılması amacıyla başlatılan eğitim sonrası kadınlar, Sincan Hanımlar Lokalinin duvarlarını yenileyerek öğrendiklerini pratiğe döktü.
Birçok alanda kadınların mesleki gelişimlerini ve ekonomik kazançlarını artırmaya yardımcı olmak için çeşitli projeleri hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz olarak başlattığı kurslarla istihdama da katkı sağlamaya devam ediyor.
İş arayan vatandaşlarla işverenleri buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile Ardex firması iş birliğiyle yapı ve inşaat sektörüne yönelik verilen eğitimleri tamamlayan kadınlar öğrendiklerini uygulamaya başladı.
SİNCAN HANIMLAR LOKALİ RENKLENDİ
Sincan Hanımlar Lokalinin renklendiğine dikkat çeken Ardex Ankara Satış Yöneticisi ve Kadın Eli Usta Ekibi Koordinatörü Cansın Arıcan, konu ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Bizler Ardex ailesi olarak yapı sektöründe başarılı, ayakları üzerinde duran ve teknik donanıma sahip kadınların olmasını çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği çerçevesinde ilerliyoruz. Bu iş birliği ile verdiğimiz eğitimlerimizde çimento esaslı duvar, zemin, dolap kapakları, mutfak tezgâhları gibi farklı yüzeylerde nasıl büyük farklar yaratabileceğimizi kadınlarımıza uygulamalı olarak göstermiş oluyoruz. Kadınların gerek sanatsal dokunuşları gerek teknik bilgileriyle yapı sektöründe çok büyük farklar yaratabileceklerine olan inancımız tam. Son olarak da Sincan Hanımlar Lokali kafeteryasına kadın ustalarımızın eli değdi.”
Sincan Hanımlar Lokalinin duvarlarını yenileyen usta kadınlardan Yasemin Durgun, “Çok güzel bir eğitimdi. Ben katıldım çok memnunum. Bu inşaatta kullandığımız teknikleri şu anda uyguluyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ardex ortak çalışmasıyla eğitimlerimizi aldık. İlerleyen zamanda da öğrendiğim bu teknikleri kullanabileceğimiz alanlar olacak. Ben katıldığım için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
EHA