Ardahan’ın balıkçısı olarak tanınan Cemil Şirin, eski meydan olarak bilinen Kars Garajı önünde açtığı balık tezgâhı ile vatandaşlara günlük taze balık satışı yapmaya başladı. 
Havaların iyice soğumaya başlamasıyla birlikte artan balık çeşidi fiyatları da düşürdü. Ardahan’da marketlerde satılan dondurulmuş balık fiyatlarının yüksek olması vatandaşları sokak tezgâhlarında satışı yapılan balıkçılara yönlendirdi. 
Ardahan’da yıllardır balıkçılık yapan Cemil Şirin, “Ardahan’da balıkçı tekelini kırdım. Bazı yerlerde 100-150 liraya satılan hamsiyi ben 50 liraya satıyorum. Hem vatandaş balık yiyor hem de ben ekmek paramı kazanıyorum. Her gün balık halinden aldığım taze balıkları sabahın ilk ışıklarıyla birlikte açmış olduğum tezgâhta satışını yapıyorum.
Deniz suyunun iyice soğuması balık çeşidini ve verimini de arttırdı. Buna rağmen halen daha Ardahan’da yüksek fiyatlardan balık satışı yapan yerler var. Benim fiyatlarım onların yarısı kadar bile değil. Şimdilik sadece hamsi satıyorum. Yakında tüm balık çeşitlerini satmaya başlayacağım” dedi.
Ardahan’da kasabın yolunu unutan vatandaşlar özellikle son zamanlardan sonra artan tavuk ve kırmızı et fiyatları nedeniyle tercihlerini balıktan yana kullanmaya başladı.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa