Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınan 5 Aralık’ta Türk kadınını dünyaya tanıtmayı amaçlayan “Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı; Sabiha Gökçen” belgesel filminin gösterimi yapıldı. Başarı dolu kariyeri ve olağanüstü hayat hikayesinin anlatıldığı belgeselin ardından, yapımcı Gülşah Çeliker’le söyleşi düzenlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanata verdiği değeri sürdürüyor. Bu kapsamda, Atatürk Kültür Merkezi’nde, modern Türk kadınını dünyaya tanıtmayı amaçlayan “Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı; Sabiha Gökçen” belgesel filminin gösterimi yapıldı. Türkiye kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı gün olan, aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanan 5 Aralık’ta gösterilen belgeselde, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in başarı dolu kariyeri ve olağanüstü hayat hikayesi anlatılıyor. Yapımcı-yönetmen, Gülşah Çeliker’in, 5 yıllık bir çalışma sonucunda tamamladığı, 52 dakika uzunluğundaki “Sabiha Gökçen” belgeseli filminde, Sabiha Gökçen’in yanı sıra, Cemal Kutay, Ülkü Adatepe, Özden Toker, Şenay Günay ve daha birçok ismin röportajları yer alıyor.
CUMHURİYET’İN ÖNEMLİ DEĞERİ
Belgesel gösteriminin ardından, filmin yapımcısı Gülşah Çeliker ile belgesel üzerine bir söyleşi düzenlendi. “Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı; Sabiha Gökçen” belgeselinin yapımcısı Gülşah Çeliker, “Çalışmalarımıza başladığımızda Sabiha Hanım’ın hayatıyla ilgili fazla çalışma olmadığını gördük. Hayatını bu kadar dolu dolu yaşamış, Cumhuriyet için bu kadar önemli biri için özenli ve güzel bir çalışma yapmak istedik. Atatürk’ün Cumhuriyete sağladığı kazanımlardan, önemli rol modellerden biri de Sabiha Gökçen’dir. Sabiha Gökçen’in hayatı birçok insana, özellikle de kadınlara ilham olacak bir hayat, biz de onu göstermeye çalıştık. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu fırsatı sağladığı için teşekkür ederim” diye konuştu.
EHA