Ziyaret sonrasında Başkan Kaya, üç ayrı projenin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti ve izlenimlerini paylaştı.

Başkan Kaya, projelerin Kadirli'nin geleceğini olumlu yönde etkileyeceğine inandığını ifade etti. İlk projenin, arıtma tesisine ilişkin olduğunu belirten Başkan Kaya, biyolojik ve kimyasal arıtma tesisi projesinin yakında tamamlanacağını ve Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nin en az 25 yıl boyunca arıtma ihtiyacını karşılayacağını vurguladı. Bu proje için yaklaşık 132 milyon lira (trilyon) yatırım yapıldığı bilgisini verdi.

İkinci projenin, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezindeki elektrik kesintilerine son verecek bir çalışma olduğunu aktaran Başkan Kaya, 50 megavatlık iki trafo ile organize sanayi bölgesinin enerji ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Elektrik hatlarının birleştirilmesiyle kesinti durumunda devreye girecek olan sistemle, Ağustos ayından itibaren Kadirli'deki elektrik kesintilerinin tarih olacağını ifade etti. Bu projenin maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira (trilyon) olduğunu belirtti.

Üçüncü ve en büyük projenin ise yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin hizmet alanıyla ilgili olduğunu dile getiren Başkan Kaya, tarıma elverişsiz yaklaşık 600 dönümlük alanın OSB olarak kullanılacağını ve istihdam sağlanacağını açıkladı. Bu yeni etapla birlikte Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nin toplamda yaklaşık 6000 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Kadirli Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karaaslan ve Bölge Müdürü Ali Karadana'nın liderliğindeki çalışanları tebrik eden Başkan Kaya, yapılan projelerin Kadirli'nin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

EHA - Resul Özdil