Bursa’da BUCOS 4. Kozmetik ve Güzellik Fuarı kapılarını açtı. Açılan fuar 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.Bursa Merinos AKKM fuaye alnında gerçekleştirilen açılış organizasyonuna AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, İyi Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Bursa Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Geçici, Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bulut, davetliler ve firma temsilcileri katıldı. Fuar, 9 Şubat – 11 Şubat tarihlerine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. 
Fuarda 18’i Bursa dışından 60 stant yer alıyor
Organizasyonda açılış konuşmasını gerçekleştiren Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) kayıtlı firmaların Türkiye’de 413, Bursa’da 17 fuar düzenlediklerini anlatarak, “Bursa Türkiye’nin ikinci büyük ekonomi şehri ancak fuar sayısı olarak baktığımızda gerilerde bir şehir. Biz de Bursa merkezli bir şirket kurarak Bursa’da fuarları geliştirmek istedik. Bursa’da çok büyük bir üretim potansiyelimiz var. Bu potansiyeli kullanarak firmalar arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırarak hem kaliteyi hem de ticareti arttırmayı amaçlıyoruz aynı zamanda mesleki gelişime önem veriyoruz.
Bursa aynı zamanda fuarlar açısından altyapı olarak çok uygun bir şehir. İstanbul’a çok yakın lokasyonumuzla, turizm ve konaklama potansiyelimizle Bursa’nın gelişimine katkı sunmak istiyoruz. Kozmetik sektörü de hem üretici hem de satın alma anlamında Bursa’da çok güçlü bir sektör. Bu nedenle de bu fuarımızı düzenlemeye karar verdik. Çok şükür her yıl artan bir firma sayısı ile ilerliyoruz. Bu yıl fuarımızda 60 stant yer alıyor. Bunlardan 24 tanesi şehir dışından gelen katılımcılarımız. Türkiye’nin 18 ayrı şehrinden firmamız geldi. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında kozmetik uygulamalarında estetisyenlerin ve güzellik uzmanlarının hekimlerin alanlarına girmelerinin öneminden bahseden Hasan Eker, “Bu alanda yaşanan mağduriyetler sektöre ve insan sağlığına zarar verir. Bu konuda denetimler arttırılmalı, sektör bu konuyla mücadele etmeli” dedi. 
“Fuarın, mesleğin gelişimine katkısı büyük” 
Daha sonra söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, düzenlenen fuarın mesleki gelişim açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, Bursa’nın böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fuarda meslek liselerinden öğrencilerinde yer almasının verdiği mutluluğu anlatan Refik Özen, “Dünya genelinde önü açık bir sektör ve gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Sektörün meslek liselerimize de olan talebe ve mesleki eğitimin gelişimine de katkı sağladığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“Önemli bir organizasyon”
İyi Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu ise fuarın sektör temsilcileri ve katılımcıları için hayırlı ve bereketli geçmesini diledi. Ekonominin canlanmaya ihtiyaç duyduğu bir süreçte ekonomiye katkı sunan bu tür organizasyonların çok kıymetli olduğunu belirten Türkoğlu, tüm katılımcılara ve organizatörlere teşekkür etti.
“Bursa en önemli fuarcılık şehirlerimizden…”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Bayrak da fuarların gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu söyledi. Bursa’nın sosyal ve kültürel avantajları, altyapısı ve gelişmişliği ile Türkiye’deki en büyük fuar şehirlerinden biri olduğunu belirten Arif Bayrak, tüm dünyada etkili bir şekilde faaliyetlerini  sürdüren kozmetik sektörünün Bursa’daki gücüne vurgu yaptı. 
Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bulut ise Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker’e, katılımcılara ve fuara destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. Sektörlerinin yalnızca dış güzelliği değil aynı zamanda insan sağlığını koruma görevini üstlendiğini belirten Derya Bulut, sektör temsilcileri olarak bu anlamda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Bursa Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Geçici, fuarın sektöre olan katkısına vurgu yaparak tüm katılımcılar için verimli bir fuar olmasını diledi. Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, her geçen yıl fuara daha büyük bir ilgi gösteren firmalara ve katılımcılara teşekkür etti.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa