Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yayımladığı mesajla 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Türkiye’de her sene Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart’ın yıl dönümünde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, anlamlı bir mesajla tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Özellikle pandemi sürecinde yaşanan zorluklara dikkat çeken Yalım, bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanları için “şehit” ifadesini kullandı.
“KENDİ CANLARINI TEHLİKEYE ATARAK İNSANLARI KURTARMAK İÇİN ÇALIŞTILAR”
Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığının ödenemeyeceğini ifade eden Uşak Milletvekili Yalım, “100 yılda bir gördüğümüz ama iliklerimize kadar hissettiğimiz bu küresel salgında istisnasız tüm sağlık çalışanlarımızın, emeğini tüm içtenliği ile özveri ile verdiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek ne kadar şükranlarımızı belirtsek, onların bu emeklerinin karşılığı olamayız. Onlar kendi canlarını tehlikeye atarak insanları kurtarmak için çalıştılar. 14 Mart hepinizin bildiği gibi tıbbiyelilerin işgale direnişinin yıl dönümü ve 14 Mart’ta Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. Aynen o dönem olduğu gibi günümüzde de başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları, yine bir mücadeleye öncülük ediyorlar. O zaman düşmana karşı yapılan bu mücadele bugün de koronavirüs ile karşımıza çıkan pandemiye karşı veriliyor” dedi.
“ONLARI BİZ GÖREV ŞEHİDİ OLARAK KABUL EDİYORUZ”
Özellikle salgınla mücadele noktasında birçok sağlık çalışanının hayatını kaybetmesiyle ilgili de mesaj veren Milletvekili Yalım, “Bu mücadelede maalesef birçok sağlık çalışanımızı kaybettik ve onları biz görev şehidi olarak kabul ediyoruz. Hepsini rahmet ile bu vesile ile anıyorum. Keşke onlarda aramızda olsaydı. Bunun hüznünü yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın, yarın bana ne olacak kaygısı duymadan ya da bu kaygıyı ön plana taşımadan, ‘Ben, hastalarıma ve insanlığa, nasıl bir fayda sağlarım’ endişesiyle bu süreci yaşadı. Hasta bakıcısından temizlikçisine, doktorundan gasilhane görevlisine, hemşiresinden sağlık memuruna ve temizlikçisinden idari personeline tüm sağlık çalışanları görevini fedakâr bir şekilde yerine getirdi. Başta Uşak ilimiz olmak üzere tüm Türkiye’de özveri ile tıp alanında çalışan bu fedakâr kişilere, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“YAKINLARINA HASTALIK TAŞIMAMAK İÇİN AYLARCA EVLERİNE GİREMEDİLER”
Sağlık çalışanlarının yaptığı fedakarlıklara dikkat çeken Yalım, “Bu insanlar çocuklarının yüzünü bile görmeden günlerce aralıksız nöbet tutular. Yakınlarına hastalık taşımamak için aylarca evlerine giremediler. Otel ve misafirhanelerde yaşamak zorunda kaldılar ve kalıyorlar. Yalnız başlarına hastalandılar hastane, misafirhane ve otellerde iyileşmek için beklediler. Ülkemizde ve dünyada da Covid 19 pandemisi ile verilen mücadelede sağlık mensuplarını ayakta alkışlıyorum. Pandemi nedeniyle maalesef tıpçılar 14 Mart Tıp Bayramı’nı istediğimiz gibi bir arada ve sevinçle kutlayamıyorlar. İstifa talepleri ve tayin talepleri karşılanmıyor. Salgın nedeni ile hiçbirisi yıllık izin kullanamıyorlar, mesai mefhumu olmadan özveri ile çalışıyorlar” diye konuştu.
“HEPİNİZİN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Yalım, vatandaşları da kurallara uymaya davet ederek, “Daha sağlıklı günlerde, sağlık çalışanlarının daha huzurlu ve mutlu olduğu günlerde yeni 14 Mart’ları kutlamak dileği ile hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İktidarımızda bu süreçte yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının tüm Türkiye'ye emanetleri olan çocukları için aileleri bir nebze olsun değişik imkanlar sunacağız. Hepinizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Buradan tekrar halkımıza sesleniyorum. Birçok yakınımızı pandemi nedeni ile kaybettik. Lütfen kurallara uyalım. Biz henüz normalleşmedik. Bu vaka sayı ile normalleşemeyiz. Lütfen kurallara uyalım” şeklinde konuştu.

EHA