Mühendis kadınları aynı çatı altında buluşturan ve alanında ülkemizdeki tek dernek olan Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD), olağan genel kurul kararıyla ismini Türkiye Mühendis Kadınlar Derneği olarak değiştirdi. Genel Merkezi Bursa’da olacak derneğin ilk temsilcilikleri Ankara, İzmir ve İstanbul’da açılacak.
Türk mühendis kadınlarının iş hayatında güçlü bir şekilde varlığını sürdürerek, daha aktif rol alması amacıyla faaliyetleri gerçekleştiren Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD), projeleriyle ülke geneline damga vurmak için ismini Türkiye Mühendis Kadınlar Derneği (TÜMKAD) olarak değiştirdi. Genel Merkezi Bursa’da olacak derneğin ilk temsilciliklerinin Ankara, İstanbul ve İzmir’de açılması hedefleniyor. 
Dernek Başkanı Ülfet Öztürk olağanüstü genel kurulda oy birliği ile alınan kararın hayırlı olmasını dileyerek, yapılan değişiklikten gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Türkiye’de mühendislik alanından mezun olan kadın sayısının artmasını sağlamak, sektördeki kadın mühendisleri desteklemek ve ülkenin kalkınmasına mühendis kadınlar olarak destek vermek amacı ile kurulan BUMKAD’ın  22 Temmuz 2019 tarihinde 7 kurucu üye ile faaliyetlerine başladığını söyleyen Öztürk, “BUMKAD olarak Bursa’da gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ulusal ölçekte de ilgiyle takip edildi. Çeşitli şehirlerden üyelik ve işbirliği talepleri almaya başladık. TÜMKAD’a dönüşerek, yerelden ulusala açılacağız ve daha geniş kitlelere hitap edeceğiz” dedi.
Başkan Öztürk, “Bursa’dan yükselen bu değer, tüm ülke üzerinde yıldız gibi parlayacak. Üyelerimizin bize olan güveni ve destekleriyle bugünlere geldik. Bundan sonra da daha güzel işlere hep birlikte imza atacağız” diye konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa