Bu yıl 20’ncisi 29 Nisan 7 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı Almira Otel’de yapıldı.
Tanıtım toplantısı; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Dr. Erol Kılıç, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü‘nün katılımıyla gerçekleşti.
29 Nisan Cumartesi günü açılacak ve dokuz gün boyunca devam edecek fuar, 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapacak, dokuz gün boyunca düzenlenecek 70’den fazla panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde, yazarlar okurlarıyla buluşma fırsatı bulabilecektir.
Fuarın konukları arasında Ahmet Ümit, Behiç Ak, Ayşe Kulin, Selim Erdoğan, Levent Gültekin, Enver Aysever, Erol Mütercimler, Adnan Özyalçıner, Murat Menteş, Sinan Akyüz, Miyase Sertbarut, Mavisel Yener, Ali Türkşen, Atilla Dorsay, Talha Uğurluel, Ataol Behramoğlu, Emre Kongar, Üstün Dökmen ve daha pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı yanında gençlerin de ilgiyle takip ettiği genç yazarlar yer alacak. 
EHA - Yılmaz Efe