Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazara, Cardelion markasıyla ise dış pazara hitap eden İlka Şekerleme’nin Nilüfer’deki üretim tesisini ziyaret etti.
Vali Demirtaş, Bursa başta olmak üzere üreticilerden aldığı kestaneyi katma değerli ürünlere dönüştüren Kardelen’in, hem üreticiye hem de yaptığı ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Firmanın Genel Müdürü Mümin Akgün de, Bursa’ya özgü kestane şekerini Türkiye ve dünya pazarlarına ulaştırdıklarını ifade ederek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Vali Demirtaş’ın ziyareti sırasında İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve firmanın Üretim Müdürü Nesrin Cesur eşlik etti. Nesrin Cesur, işletmede kestanenin kestane şekerine dönüşme süreci hakkında bilgi vererek, hijyen ve sanitasyon kurallarına tam uyumlu üretim yaptıklarını ve kaliteli üretime öncelik verdiklerini belirtti. Cesur ayrıca, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi ve TSE tarafından verilen FSSC 22000 belgesine sahip ilk firma olduklarını vurguladı.
İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün de,
Bursa’ya özgü lezzetlerden biri olan kestane şekerini İlka Şekerleme’nin üç farklı markasıyla 50 dolayında farklı ambalajda iç ve dış pazara sunduklarını ve böylece ürünlerinin Türkiye’nin yanı sıra beş kıtada 34 ülkede sevilerek tüketildiğini belirtti. Akgün, Türkiye’de 24 şubeleri, bölge ve yurt dışı bayilikleri ile Bursa kestane şekerini tüm dünyaya ulaştırdıklarını ifade ederek, “Bursa kestane şekerinin tanıtımı için dünyanın en önemli gıda ve şekerleme fuarlarına düzenli olarak katılıp bu fuarlarda milyonlarca kestane şekeri ücretsiz dağıtıyoruz. Hem ürünümüzü hem de Bursa’yı tanıtıyoruz. Fuarlarda Bursa’nın farklı dillerdeki turistik haritasını da dağıtarak şehre turist çekmek için de ayrıca çaba gösteriyoruz” dedi.
“Bursa’nın En Güzel Hediyesi Kestane Şekeridir”
Mümin Akgün, Bursa’daki kamu kurumları, belediyeler, iş dünyası kuruluşları ve sanayicilerden, Bursa’ya özgü bir ürün olan kestane şekerine sahip çıkmalarını ve tanıtımına destek vermelerini de istedi. Akgün, “Kentimizde çok sayıda kestane şekeri üreticisi var. Kurumlarımızdan beklentimiz, konuklarına kestane şekerini ikram etmeleri ve hediye olarak götürmeleridir. Böylece kentimizin ekonomisine ve tanıtımına katkı yapmış olurlar” dedi. Ayrıca, Kardelen markalı ürünlerinde Bursa temalı üç farklı ambalaj geliştirdiklerini belirten Akgün, “Bursa’nın tarihi ve turistik mekânlarını ambalajlarımıza işledik. Böylece biz de kentimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz” dedi.
“Kestane şekeri katma değerli ürün”
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise, Bursa’nın tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra önemli bir üretim ve gastronomi kenti olduğunu söyledi. Vali Demirtaş, Bursa’nın üretim tesislerini ziyaret ederek bilgiler aldığını belirtti. Bu kapsamda İlka Şekerleme tesislerinde incelemelerde bulunan Demirtaş, “Bursa başta olmak üzere köylerden aldığı hammaddeye değer katarak kestane şekerine dönüştüren, hem köylünün üretimine katkı sağlayan hem de yaptığı ihracatla ülke ekonomimize katkıda bulunan işletmeyi ziyaret ederek kestane şekeri üretimi hakkında bilgi aldık. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa