Bursa-Orhaneli yolu üzerinde vatandaşların piknik yapmak için tercih ettiği bir alanda bulunan çöpler dikkat çekti. Gün geçtikçe çoğalan çöpler görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra yangın olasılığını da arttırıyor. 
Özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisi ile çoğalan orman yangınları kanayan bir yaramız. Fakat bu yangınlardan vatandaşlar ders çıkarmamakta ısrar ediyor. Yeşil alanlara atılan çöpler özellikle plastik şişeler yangın çıkma olasılığını arttırıyor. 
Bursa-Orhaneli yolu üzerinde Doğancı Barajı yakınlarında bulunan alandaki çöpler pes dedirtiyor. Çocuk pijamasından tutun halı, sigara izmariti ve çok sayıda pet şişeye kadar bilinçsizce atılan çöpler yeşil alanlarda olmaması gereken bir görüntüyü ortaya koyuyor. Bu tarz alanların bakımsızlığından şikayet eden bir vatandaş, "Böyle kenarda kalan alanlar görülmüyor ve kimse ilgilenmiyor.
İnsanlarımız da bunu bile bile çöplerini ortalığa saçmaya devam ediyor. Sonra da ormanlarımız yanınca ağlıyoruz, önlem alabilecekken daha da kötü hala getirmemizi aklım almıyor" ifadelerini kullandı. Vatandaşların bilinçsizce ortalığa attığı çöpler yüzünden her geçen gün ciğerlerimizi  kaybetmeye devam ediyoruz. Peki buna ne zaman dur denecek?
EHA - Yılmaz Efe - Bursa