Her yıl kendi aralarında kaynaşma amaçlı yemek düzenleyen ve hemşehrilerinin düğün sünnet gibi iyi günlerinde ve cenaze hastalık gibi götü günlerinde yanlarında olan STK'lardan Ağrı Dernekler Federasyonu'nun Bursa ilindeki hemşehrilerini buluşturma amaçlı Ramazan ayında iftar vermesi bekleniyor.
İsminin açıklanmasını istemeyen Ağrılı bir hemşehrimiz; "İyi günümüzde, kötü günümüzde yanımızda görmeye alıştığımız derneğimizi ve Ağrı Dernekler Federasyonu'nu Bursa ilinde bir iftar yemeği vererek hemşehrilerimizin kaynaşmasını temin etmesini bekliyoruz. Bütün Hemşehri dernekleri bunu yaparken Ağrılı Derneklerimizin neyi eksik ki böyle bir organizasyonu yapamasın. Derneğimizden böyle bir faaliyet bekliyoruz" dedi.
Diğer bir Ağrılı hemşehimiz ise; "Fakir fukara yardım beklerken, öksüz kalem beklerken, kitap defter beklerken, kimsesiz rehber beklerken Ağrı'nın adını Ağrı'nın parasını kullanarak bir siyasi partiye yemek verilmesini iyi karşılamıyoruz" dedi.
Yıllardan beri Bursa ilinde henüz Ağrılılar Derneği'nin bir yerleri yok. Bursa ilinde Ağrılılara sahip çıkılmasını bekliyoruz.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa