TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 19. Çalışma Dönemi Çağdaş Mühendisleri adayları düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. BAOB Salonunda organize edilen toplantıda, Makine Mühendislerinin 17 ve 18 Şubat tarihlerinde yapacağı genel kurul öncesi Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel önemli açıklamalarda bulundu. Ön seçim ile belirledikleri yeni yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıtan Taşkınsel, kentin sakini değil sahibi olduklarını vurguladı.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çağdaş Mühendisler adına konuşan Ahmet İhsan Taşkınsel, birlik ve beraberlik mesajları da iletti. Taşkınsel,“On yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiğimiz kırgınlıkları, küskünlükleri çelme takmaları değil; birleştirme, güçlenme ve çoğalma anlayışı ile omuz omuza verdiğimiz ‘Ön Seçim Geleneğimiz ile belirlediğimiz’  “19. Çalışma Dönemi Çağdaş Mühendisler Adaylarını” kamuoyuna sunuyorum” dedi.
17 ve 18 Şubat tarihlerinde yapılacak genel kurul öncesinde detaylı bilgiler veren Ahmet İhsan Taşkınsel, “Biliyoruz ki, ön seçimde oy kullanan hazirunun tercih sıralamasında ilk sıralamalarda yer alamayan tüm Çağdaş Mühendis dostlarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki 19. Çalışma Döneminde de Meslek Örgütlerinin çalışmalarına omuz vererek desteklerini sürdüreceklerdir. Bilindiği üzere geçtiğimiz iki yıllık dönemde, ülkemizde ve mesleğimizde önemli gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin yaralı halen tam olarak sarılamamışken kentlerin rantını paylaşmak üzere sıraya giriliyor.  
Sanayi ve tarımda çözülme ve tasfiye süreci hızlandırılıyor, Ülke yönetiminin yanlışlarının faturası daimi olarak halka çıkartılıyor, çalışma yaşamında güvencesiz çalışma biçimleri yaygınlaştırılıyor. İşsizlik, yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılıyor ve her türlü farklı düşünce bastırılmaya çalışılıyor. Her dönem daha da derinleşen krizlerin olağanlaştığı ülkemizde; Yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı; yüksek döviz, yüksek faiz, yüksek enflasyon sarmalı sürüyor.
Bu krizin nedeninin uygulanan özelleştirme politikaları, üretimden uzaklaşma, sıcak araya dayalı büyüme modeli, üretim yerine ranta dayalı alanlara yatırım yapılması ve çılgın projeler olduğunu gerçeği gizlenmeye çalışılıyor. Bu süreç, toplumun bir parçası olan biz mühendisleri de derinden etkilemekte; mesleğimiz değersizleştirilmeye çalışılmakta, mühendis işsizliği ve yoksulluğu giderek yaygınlaşmaktadır. Tüm bu olumsuz koşullarda, TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO ve Şubemiz, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil oluyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve destek çalışmaları düzenliyoruz. Bir yandan da, asli görevimiz olan kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu. 
Ahmet İhsan Taşkınsel, “Birlikte Üretme, Birlikte Yönetme anlayışı ile bu çalışmalarda yer alan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, yeni dönemi de aynı kararlılıkla karşılamayı diliyoruz. Bizler, “Kentin sakini değil, sahibi olma” ve “bizim sorunlarımız, ülke sorunlarından ayrılamaz bir parçasıdır” anlayışı ile ülke, kent ve demokrasi mücadelesinde yerimizi almaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Bizler; 69 yıllık tarihsel birikimimizin bizlere yüklediği sorumlulukla, yandaş bir kuruluş haline getirilme girişimlerine karşı durmaya devam edeceğiz, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden asla ayrılmayacağız. Bizler, yeni ve zorlu bir döneme girerken, emekten, halktan, barış ve kardeşlikten, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana, Çağdaş, Atatürkçü, laik, ilerici-devrimci, demokrat çizgimizi, yeni başarılar eşliğinde korumaya kararlıyız. 
Bizler; insanları mutlu ve refah içinde yaşayan, bilimsel ve kültürel atılımlarla, çağdaş dünyada yerini alan, üreterek gelişen bağımsız bir ülkemiz olsun istiyoruz. Bizler, bilimi ve teknolojiyi halkımızın hizmetine sunmaya, sorunlarımızın üstesinden gelmek için gereksinim duyduğumuz umut ve inanç ortamının yaratılmasına, MMO örgütlülüğünün gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bizler, yaptıklarımızın, yapacaklarımızın teminatı olarak 19. Dönem TMMOB MMO Bursa Şubesi yönetimine yeniden talibiz. Demokratik bir ortamda gerçekleştirilen ön seçimle belirlenen adaylar olarak bu zorlu göreve hazırız. Önümüzdeki bu zorlu dönemden de, sizlerin desteği ile birlik ve dayanışma içerisinde başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz. Şimdi görev zamanı! Gelin, ülkemize, kentimize, mesleğimize ve meslek odamıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi.
Çağdaş Mühendisler Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri şu isimlerden oluşuyor: 
AHMET İHSAN TAŞKINSEL
MURAT KORKUT
NURAY YILMAZ GÜLTEKİN
TUNA EZİM
ERKUT YAVUZ
YASEMİN YEŞİL
SERPİL GÜZEL
ERCAN ÇARIKÇI
SEMA KESKİN
KADİR KAYMAZ
MİTHAT MOLLAOĞLU
ELİF ÇETİN SAKALLIOĞLU
SERHAT BULUT
SÜLEYMAN TARHAN
EHA - Yılmaz Efe - Bursa