Dernek Başkanı Beyhan Ünal, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı adayı da olan Sinan Oğan’a sorunlarıyla ilgili dosya verdi. Beyhan Ünal, “Sayın Oğan, mağduriyetimizi bizlerden de dinledi. 
Mağdurlar şu an ülkede yaşanan nitelikli eleman probleminin kendi yaşadıkları mağduriyetten kaynaklandığını kendilerinin mağdur olduğu için gelecek kuşağında mağdur olacağından ailelerinin kendilerini meslek öğrenmek için çırak olarak veya meslek liselerinde iş dallarında devam etmelerini uygun görmüyor ileride mağdur olabileceğini düşünüyor 3308 yasalı kanun çırakları ve stajyerleri çalıştığı dönemlerde iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyor lakin fiili olarak çalıştıkları sanayilerde fabrikalarda her türlü iş kollarında iş arkadaşı gibi çalışmasına rağmen e-devlet üzerinde yapılan sigorta girişlerinin emeklilik ve yaşlılık primleri ile alakalı mağduriyet yaşadığını gören bireyler çocuklarını ne yazık ki buralara yönlendirmiyor mağdur olmasını istemiyor” dedi.
Dr. Sinan Oğan’da  bu konuya mutlaka eğileceğini devlet yetkileri ile mutlaka bunun görüşmesini yapacağını söyleyerek çırak ve stajyerlere desteğini sundu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa