Göreve geldiklerinden buyana üst üste asrın küresel salgını korona ve asrın felaketi büyükdepremle boğuştuklarını, bunun yanında yıllardır görünmeyen aşırı kar yağışıyla mücadele ettiklerini belirten Hasanbeyli Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu, “Dünyada ve Ülkemizde kimsenin kimseye yaklaşamadığı Pandemi döneminin ardından, ailelerin bir çadıra hapsolduğu depreme rağmen, bu sıkıntılı dönemde gerçekten çok iyi çalıştık” diye konuştu.
Kemikli Tepe Parselleri İmdadımıza Kavuştu
Hasanbeyli Belediyesi’nin 1999 yılından buyana biriken kamu borcu stokunu eritmek için gelirlerinin yarıdan fazlasıyla borç ödediklerini ve bunun için fazla yatırım yapamadıklarını vurgulayan Başkan Selahattin Denizoğlu, “Kemikli Tepe civarında Belediyeye ait parsellenmiş arsalarımızın vardı. 1999-2000’lerde parsellerden 50-60 civarında arsa satılmış. Bunların bir kısmının parası ödenmiş bir kısmının da ödenmemişti. Parasını ödemeyenlerin hakkı iptal oldu. Parası ödendiği halde üzerinde haciz olduğu için tapu alamayan vatandaşlarımız vardı. Arsaların üzerinden haczi kaldırdık ve parasını ödeyen vatandaşlarımıza tapularını verdik.
Parası ödenmeyen ve geriye kalan parselleri sattık. Geliriyle ihtiyaçlarımızı giderdik ve borçlarımızı ödedik. Bu sorunun çözüleceğini hayal bile edemiyorduk, ama Cenabı Allah bir kapı açtı ve buradan elde ettiğimiz gelirle öncelikle borçlarımızı ödedik. İmkânsızlıklardan dolayı personellerimizi maaşlarının yarısını ödeyebilmiştik. Bir plan dâhilinde çalışanlarımızın maaşlarının diğer yarısını da ödedik. Çok şükür hiçbir personelimize borcumuz kalmadı. Sıcak para girince piyasa canlandı. Çeşitli yatırımlar yapıldı ve işyerleri açıldı” dedi.
Hasanbeyli’nin Sırtındaki Kamu Borcu Kamburunu Kaldırdık
Belediye gelirlerinin %50-60’ı ile biriken borçları ödediklerini, ancak Hasanbeyli’nin sırtında büyük bir kambur olan borç yükünü kaldırdıklarını belirtenBelediye Başkanı Denizoğlu, “SSK ve Devlet Kurumlarına olan borçlarımız yanında esnafımıza olan bütün borçlarımızı da ödedik. 2024 yılına borçsuz olarak giriyoruz. Cenabı Allah’ın yardımıyla bunu başardık. Hasanbeyli için hiçbir şey yapmamış olsak bile, 5 yıllık görev yaptığımız bu sıkıntılı dönemde 25 yıllık borcu bitirdik.Gelen para ile ancak personellerimizin maaşının ancak yarısını ödeyebiliyorduk. Buna rağmen gelen hibelerle ve elde ettiğimiz kıt imkânlarla 35 bin metrekare kilit taş yolu, 10 km. civarında beton yol, 20 km. kadar da normal asfalt yapıldı. Tabiri caizse olmayan paralarla bu yollar yapıldı” diye konuştu.
"SU ŞEBEKELERİ YENİLENECEK..."
Su Şebekesi, Bağlantı Yolu ve Poyraz Deresi
Poyraz Deresi ıslah çalışmalarının birinci etabının tamamlandığını, ancak deprem dolayısıyla yarım kaldığını belirten Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu, “Asrın felaketi olaraknitelendirilen büyük deprem her şeyi allak bullak etti. Fakat ikinci etabında projesi hazırlandı ve yapımına başlanacak. Yarım kalan Osmaniye Hasanbeyli arası bağlantı yolunu tamamlayacağız. Yıllardır büyük hasar gören su şebekesi yenileme projesi hazırlandı.
Kısmet olur da yeniden göreve gelirsek, ilk kazmayı vuracağımız su şebekesinin yenilenmesi için olacak. 1980’li yıllarda döşenen yeraltı su şebekesi büyük hasar gördüğü ve miadını doldurduğuiçin ne kadar tamir edilse de verimli olmuyor, mevcut suyun %70’i boşa akıyor. Her ne kadar arızalar tamir edilse de başka yerden patlak veriyor ve olanca suyumuz heba oluyor. Bununla beraber su şebekesini tamir edelim derken, asfaltı bozuyoruz ve sürekli masraf üstüne masraf çıkıyor. Bizim için hayati önem arz eden şehrin su şebekesini tamamladıktan sonra asfaltlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Borç ödemeyeceğimiz ve gelirimiz artacağı için de inşallah yaşanabilir bir Hasanbeyli oluşturacağız” dedi.
EHA - Resül Özdil