Birikimevim, 30 Ekim'de İzmir'de yaşanan depremin ardından yeni bir ev sahibi olmak için başvuranların oranının yüzde 25 arttığını açıkladı.

Ev sahibi olmak isteyenlerden en fazla talep Birikimevim Bornova şubesine ve 2+1 dairelere geldi.

 Geçtiğimiz ay yaşanan İzmir depreminin ardından, İzmir'de ev sahibi olmak isteyenler yeni ve güvenli evleri satın almak için harekete geçti. Ev ve araç satın almak isteyenlerin ihtiyaçlarına faizsiz finansman yöntemiyle yanıt veren Birikimevim, İzmir'de yaşanan şiddetli depremin ardından ev sahibi olmak için yapılan başvuruların yüzde 25 oranında arttığı açıkladı. Yapılan başvurularda ilk defa bir ev satın alacak olanların oranı ise yüzde 90 oldu. Mevcut evlerine güvenmedikleri için yeni bir eve sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği şube Bornova iken, oda sayısı / büyüklük açısından en fazla talep 2+1 dairelere geldi. Birikimevim şubelerine başvuranlar fiyat açısından ise 500 bin TL altı evleri tercih etti.

Depremin hemen ardından İzmir'deki Birikimevim şubelerinde büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, şunları söyledi: "İzmir'de yaşanan deprem hepimize güvenilir konutlarda oturmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Evlerinin sağlam olduğunu düşünmeyenler, evinde huzurla oturmak isteyenler yeni bir ev satın almak hayaliyle şubelerimize yöneldi. Faizsiz finansman yöntemiyle hangi gelir grubundan olursa olsun bize başvuran herkesi ev sahibi yapmak en büyük arzumuz. İzmirlileri de yeni evlerine kavuşturmak için üzerimize düşeni yapacağız."

E Haber Ajansı (EHA)