Dünyada 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olan yatak üretim sektörünün tedarikçisi firmalar tarafından kurulan Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) ile Birleşik Fuarcılık tarafından düzenlenen IBIA EXPO Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. 
İstanbul’da İFM’de gerçekleştirilen ve 1 Ekim tarihlerine kadar açık katacak IBIA EXPO Fuarı’nın açılışına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Vekili Gıyasettin Eyyüpkoca, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ile sektörel derneklerin başkanları ve yöneticileri yanı sıra sektör temsilcileriyle fuara katılan firmaları yetkilileri katıldı. 
Bu yıl 2. kez düzenlenen ve 20 bin metrekarelik alanda 20’si yabancı ülkelerden olmak üzere 300’den fazla firmanın ürünlerini sergilediği Fuarın açılışına katılan ve Türkiye ekonomisi için ihracatın önemine dikkat çeken TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Türkiye’yi orta vadede dünyanın ilk 10 ihracatçı ülkesi arasında sokmayı hedefliyoruz. 254,2 milyar dolar olan 2022 yılı ihracatımızı, dış alımların düşmesiyle, resesyon, kur üzerindeki baskılar gibi nedenlerle rekabetçiliğimiz zorlaşmasına rağmen 2023 sonunda 255 milyar doların üzerinde bir rakama çıkartarak rekora ulaştıracağız, yılı yeni rekorla kapatacağız” şeklinde konuştu.
100’ün üzerinde ülkeden 35 bini aşkın sektör profesyonelini buluşturacak fuarın açılışında konuşan Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) Başkanı Osman Güler de, “Açılışını yaptığımız fuarda katılımcılar yeni, teknolojik ürünlerini sergileyerek, ürünlerini daha iyi tanıtma fırsatı bulacaklar. Bu sayede yeni ticari işbirlikleri gelişecek. Yatak yan sanayi ve teknolojileri sektörünün  halen 2 milyar dolar civarında olan yıllık ihracatını IBIA EXPO Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nın katkıları ile 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Geçen yıl ilki düzenlenen fuarın da çok başarılı geçtiğini hatırlatan Osman Güler, IBIA EXPO 2023 Fuarındaki 20 bin metre karelik alanda yaklaşık 300 yerli ve yabancı katılımcı ile Amerika’dan, Hindistan’a, Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar 100’den fazla ülkeden 35 bin civarında sektör profesyonelini ağırlayacaklarını dile getirdi.
Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nı IBIA ile birlikte düzenleyen Birleşik Fuarcılık’ın (BİFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural’ın fuarla ilgili verdiği teknik bilgilerin ardından İTO Başkan Vekili Gıyasettin Eyyüpkoca ile İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’ün de başarı diledikleri konuşmalarının ardından 1 Ekim’e kadar açık kalacak IBIA Expo Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa