İçişleri Bakanlığının Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünce desteklenen ‘Sanatla Engelleri Aşıyoruz’ projesi Bursa’da start aldı. Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu, projenin lansmanını Beşevler Dernekler Yerleşkesinde yaptı.
Otizmli çocuk ve gençlerin bu proje ile birlikte engelleri sanat ve sporla aşacağını vurgulayan Kanberoğlu, 30’a yakın otizmli öğrenciye, Ebru Sanatı, Özel Eğitim Sınıfı uygulaması, Jimnastik, Bocca ve birçok aktivite ile destek verileceğini söyledi.
Beş ay sürecek olan eğitim ve öğretim kapsamında Devlet ve Ebru Sanatçısı Emine Elmas’ın otizmli çocuk ve gençlere Ebru Sanatı öğreteceğini, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlesi Merve Gezen Bölükbaş’ın da spor aktiviteleri yaptıracağını anlatan Emel Kanberoğlu; proje kapsamında otizmli çocuklar ve ailelerine de Çanakkale gezisi düzenleneceğini bildirdi. 
Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal’ın da katıldığı proje tanıtım lansmanında, otizmli öğrenciler ve aileleri bilgilendirildi. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal’da, projenin her aşamasında otizmli çocuklar ve ailelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, Bursa’da yaşayan tüm otizmli bireylerin bu projeden faydalanabileceğine dikkat çekti. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa