Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde, Ramazan ve Kurban bayramlarının vazgeçilmez bir parçası olan arefe günü etkinliği, Ferizli Belediyesi ve Ferizli İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği programla Ferizli Merkez Mezarlığı'nda gerçekleşti.
Ferizli Belediyesi, arefe günü için mezarlığı özenle hazırlayarak, Ferizli İlçe Müftülüğü ile birlikte geleneksel olarak gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti okutuldu. Saat 10.30'da başlayan programa mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Bu anlamlı etkinlik, Ferizli Belediyesi ve Ferizli Müftülüğü tarafından sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlandı.
Günün erken saatlerinden itibaren vatandaşlar, sevdiklerinin mezarlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti. Kuran-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dua programı eşliğinde vatandaşlar, hem okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek manevi huzur buldu, hem de sevdiklerinin mezarları başında dualar etti. Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar, annelerinin, babalarının, eşlerinin ve sevdiklerinin mezarlarını düzenleyerek üzerine çiçekler dikti, saygıyla anılarını yâd etti.
Ferizli Belediye Başkan Vekili Halim Kılkış, bayramlarda birlik ve beraberliğin en önemli adresi olan geleneksel arefe günü programını gerçekleştirmenin mutluluğunu dile getirdi. Başkan Vekili Kılkış, programa katılan vatandaşlara teşekkür ederek, etkinliği canlı yayınla hemşehrileriyle buluşturmanın mutluluğunu ifade etti. Tüm Ferizli halkının bayramını tebrik ederek, aynı zamanda Ferizli İlçe Müftülüğü'ne ve emeği geçenlere de Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua için teşekkürlerini iletti. Ferizli Belediye Başkan Vekili Halim Kılkış, kesilecek kurbanların Allah katında makbul olması temennisinde bulunarak, sağlıkla ve sıhhatle kutladığımız nice bayramlara erişmeyi niyaz etti.
Programa katılan vatandaşlar da geleneksel Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dua programından memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Ferizli İlçe Müftülüğüne vekalet eden Ferizli İlçe Müftülüğü Vaizi Sadettin Yüce tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.
EHA