Filiz K. ile birlikte olduğu belirlenen M.C.Y., sorguda olay günü birlikte olduklarını ve alkol aldıktan sonra uyuyakaldıklarını ifade etti. Ancak M.C.Y.'nin, cesetle birlikte çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı tespit edildi. Filiz K.'nın ölüm sebebi henüz belirlenemezken, M.C.Y. sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Olay, 14 Mayıs gecesi saat 12.00 sularında Alaplı Konak İş Merkezi'nde meydana geldi. Filiz K.'dan haber alamayan arkadaşları durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, kadına ulaşamayınca Cumhuriyet Savcısının izniyle, kadının ev olarak kullandığı daireye girdi. Yapılan incelemede Filiz K.'nin ölü olduğu tespit edildi. Ancak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside herhangi bir ölüm nedenine rastlanmadı.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Alaplı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Filiz K.'nın M.C.Y. ile birlikte asansöre bindiğini belirledi. Otopside herhangi bir bulgu bulunmadığı için Filiz K.'nin cesedi Adli Tıp Kurumuna gönderildi. M.C.Y. sorguya alındı ve olaydan önce evde birlikte olduklarını, sabaha kadar alkol aldıklarını ve uyuduklarını söyledi. Ancak M.C.Y.'nin cesetle birlikte çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşması üzerine sorgusu devam etti.

EHA