Gemlik Hisar Anadolu ve Gemlik Fen Lisesi öğrencileri 22- 24 Kasım 2023 tarihlerinde Buca Kızılçullu Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim Sanat Enerji Mühendislik Fuarında finale kaldı.Hisar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eyüp Uysal, Taha Fıstıkçıoğlu, Mirza Bostan Kimya kategorisinde, Irmak Kirazkaya , Tuana Karakaş Biyoloji kategorisinde; Gemlik Fen Lisesinden Haktan Topal ve Sinem Sertyamaç Enerji- Mühendislik alanında yarıştılar. Proje ekipleri jüri ve konuklara İngilizce olarak projelerini sunup, takdir aldılar. Öğrenciler, organizasyonun kültür gecesinde de Gemlik tanıtımı gerçekleştirdiler.
26 ülkeden 560 projenin başvurduğu yarışmada finale kalan Gemlikli öğrenciler, katıldıkları tüm branşlarda dereceye layık görülerek dikkatleri üzerlerine çektiler. Gemlik Fen Lisesi öğrencileri Enerji – Mühendislik alanında dünya 3. lüğü ve İspanya da yapılacak yarışmada temsil hakkı kazandı.
Biyoloji ve Kimya kategorilerinde Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencilerinin her iki grubu da dünya 2.si olurken, Biyoloji ekibi Tunus; Kimya ekibi Güney Afrika temsilciliği kazandılar.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa