CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk; TBMM de bir basın açıklaması yaptı.
İsrail Hükümetinin Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insan haklarına aykırı saldırılarını arttırarak sürdürmesinin haklı hiçbir gerekçesi olamaz, kınıyorum. Bölgedeki bu vahşetin durdurulması için uluslararası toplum ve kuruluşları sorumluluk almaya çağırıyorum. Herkesi Deniz Gezmiş’in hayali demokratik Filistin Devleti ile dayanışmaya çağırıyor, halkımızı haklı tepkilerini gösterirken sağduyuya ve demokratik protesto araçlarını terk etmemeye davet ediyorum.
Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.
Azerbaycan Bağımsızlık Günü
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Rumeli ve Anadolu Halkı, Azeri gardaşlarının kendi kalbi gibi çarptığını bilirler”. Bizim de kalbimiz bugün, onların yanında.
Gardaş Can Azerbaycan‘ın yeniden bağımsızlık günü kutlu olsun. Sonsuza kadar yaşa Azerbaycan. Türk halkına selam olsun.
Balkanlarda komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan’da yerel seçimler var 
8 – 15  Ekim, Yunanistan’da belediye başkanı seçilen Yassıköy Belediye Başkanı  Caner İmam, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt ve Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin’i kutluyorum.
29 Ekim Bulgaristan’da yerel seçimler var.
Türkiye’de 100 binlerce çifte vatandaşımız var. Oy kullanma haklarını paylaştığımızda web sitelerinden kontrol ederek yerinde oy kullanabilirler, kullanmalılar.
Seçimde birçok il ve ilçede Türk ve akraba seçime katılıyor. Çoğu Türk ve azınlıkların temsilcisi HÖH’de. Ben, adaylarımıza seçimlerde başarılar diliyorum.
Emeklilerle ilgili 5.000 TL ikramiye hesabı nedir? 
Bugün bir iktidar düşünün, emeklisini açlık sınırı altında bir yaşama ve   hayatlarının sonbaharında çalışmaya terk etmiş. 7.500 TL emekli maaşı alan, zaten emekli değil mecbur çalışmaya, ona 5.000 TL yok. Bu aslında “verecek para yok, nasıl kısalım?” taktiğidir.
Yine çalışan için de tablo çok karanlıktır. 
Ülkemizin çalışanının ülkemizin çalışanının yarısından fazlası asgari ücretle çalışmaktadır. 11.400 TL Asgari ücreti belirleyen iktidardır.
Açlık sınırı açıklayan da TÜİK ne kadar düşürürse de; asgari ücret açlık sınırının oldukça altındadır. Bir insan olarak, biyolojik olarak aslında 24 saatimiz var
EHA - Yılmaz Efe - Bursa