Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) ve Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi iş birliği ile düzenlenen ‘Kadın Hakları ve İhlalleri’ konulu konferans Bursa Barosu’nda gerçekleştirildi.
Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Sorumlusu ve Bursa Barosu Adli Yardım Merkezi Koordinatör Avukatı Özlem Eldem’in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta günlük yaşamda ve çalışma ortamında kadınların hakları ile maruz kaldıkları haksızlıklar değerlendirildi. 
Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Büşra Pınar Altınoluk ve Av. Nazlı Ceren Şendoğdu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılışında konuşan BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, “Bu sene, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 89.yılını kutluyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 1925 yılında Kastamonu’da yaptığı konuşmasında, ‘Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk Kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla yürümek, kadını bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı ve koruyucusu yapma yoludur’ demişti. Ulu Önderimiz bu cümleleri ile Birleşmiş Milletler’in 20 yıl sonra kabul ettiği İnsan Hakları Bildirgesinin 1. ve 2. maddesine yayımladığı ilkeleri çok daha önce dile getirmiştir. Onun ileri görüşlülüğüne ve zekasına bir kez daha hayran olmamak mümkün değildir” dedi. 
Sözlerinin devamında Türk Kadınının, ülkemizin gelişimine, ilerlemesine büyük katkıları olduğunu ifade eden BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, “Bugünde bizler bayrağı teslim alarak, el ele vererek birbirimizi destekleyerek daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir dünya için çözümün parçası olmayı hedefleyerek var gücümüzle durmadan çalışıyoruz, üretiyoruz. Güçlü kadın, güçlü gelecek diyerek yola kadınlar olarak birleşerek devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantının devamında kadın hakları ve kadınların çalışma hayatındaki koşullarının iyileştirilmesi için yapılması gerekenler görüşüldü. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa