Fahiş kiraların üzerlerine gidileceğini belirten Erdoğan, "Kira artışları ile ilgili caydırıcı adımlar atılacak" dedi. Ancak kira artışlarını engellemek için nasıl bir formül uygulanacağı konusunda detaylı bilgi vermedi.

Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle seçim sonrası evlilik sezonunun getireceği hareketlilik, kentsel dönüşümle beraber kampanyaya yapılan başvuruların sayısının 600 bini geçmesi, depremzede vatandaşların iller arası göçü ve riskli yapılardan daha sağlıklı yapılarda oturmak isteyenlerin kent içi hareketliliği gibi faktörlerin kiralık konut talebini artırdığını söyledi.

İstanbul'da sıfır dairelerde metrekare birim fiyatlarının 170 TL'yi zorlamaya başladığını belirten Özelmacıklı, eski yapılarla birlikte ortalama fiyatların metrekarede 120-130 TL seviyesinde olduğunu ifade etti.

Ancak bazı illerde bu durumun daha ciddi bir şekilde hissedildiğini söyleyen Özelmacıklı, 100 metrekare bir dairenin İstanbul, Antalya ve Mersin gibi bazı illerde 12-16 bin lira bandında olduğunu belirtti.

EHA