Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen ‘Kırsalda Çocuk’ etkinliği kapsamında Sarayköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri, kurulan oyun alanlarında eğlenceli ve renkli bir gün yaşadı. Keşif Kampüsü ve Bilim Samsun atölyelerindeki materyallerin kullanıldığı atölye çalışmasına katılan çocuklara bilimle ilgili eğitici deneyimlere katılma fırsatı sağlandı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerek kent merkezinde gerek kenti kırsal bölgelerinde yer alan mahallelerinde yaşayan öğrenciler için özel sosyal projeler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsalda Çocuk’ etkinliği Atakum ilçesinde bulunan Sarayköy İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler burada düzenlenen aktivite programlarına katılarak eğlenceli ve renkli bir gün yaşadı. Keşif Kampüsü ve Bilim Samsun atölyelerindeki materyallerin kullanıldığı etkinlikte çocuklara bilimle ilgili eğitici deneyimlere katılmaları sağlandı.
ATÖLYE DENEYİMİ SUNULDU, GEZİCİ KÜTÜPHANE GETİRİLDİ
Etkinlikle ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Bekir Söylemez, ’Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak kırsalda etkinliklere, faaliyetlere, hizmetlere ulaşamayan çocuklarımız için özel bir program düzenliyoruz. Onlara Samsun Keşif Kampüsü ve Bilim Samsun’da bulunan seramik, ebru gibi atölyeleri tanıtmış olduk. Çeşitli oyun alanları oluşturarak güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Gezici Kütüphanemizi okulumuza getirdik. Hem çocuklarımız kitaplara kolaylıkla ulaşsın hem de onları okumaya teşvik edelim istedik. Kırsalda mahallelerimizdeki çocuklarımız için bu gibi etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
‘30 MAHALLEDEN ÖĞRENCİ GELİYOR’
Sarayköy İlk ve Ortaokulu Müdürü Hacı Aydın ise gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sarayköy İlk ve Ortaokulumuz yaklaşık 30 mahalleden taşımalı olarak öğrencilerin eğitim gördüğü bir okul. Çocuklarımız kırsal bölgelerde yaşıyorlar. Bu tarz etkinlikleri görme şansları pek olmuyor. Büyükşehir Belediyemizin projesi kapsamında okulumuza sunulan bu etkinlik çok güzel oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
EHA