Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kerim Sarılar'a Konuştu.
Samsun MEDYA Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kerim Sarılar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir söyleşi gerçekleştirdi.
Samsun MEDYA Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kerim Sarılar sorudu: "Sayın Cumhurbaşkanım, ülkenizde yaşayan her bir bireyin devletinizin güçlü bir kararlılıkla savunduğu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin tüm haklarına sahip olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uluslararası anlamda BM ce ekonomi, ulaşım, spor gibi alanlarda uygulanan haksız izolasyon ve ambargolar nedeniyle Kıbrıslı kardeşlerimiz olan Türklere ekonomik sıkıntılar yaşatılmasında kısıtlama ve izolasyonları kim yapıyor?"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar:
Çok teşekkür ederim Kerim kardeşim. Tüm kısıtlama ve izolasyonlar Rum’ların veto kararına bağlı… Tüm dünya bize haksızlık yapmaya devam ediyor. Kıbrıslı Türklerin izole edilmesine sebep olan BM’nin de halkımızın temel haklarını bir kez daha düşünmesini bekliyor ve bize uygulanan hukuksuzluklara karşı mücadelemize devam edeceğiz.
Samsun MEDYA Gazeteciler Cemiyeti Başkan Kerim Sarılar: "Haksızlığa uğrayan bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve oradaki Türk kardeşlerimizin bu haksızlıkların giderilmesi için dileğim Türkiye’nin yanı sıra bir an önce kardeş ülkelerimiz olan başta Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Pakistan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımasıdır. Biz birlikte güçlüyüz." dedi.
E Haber Ajansı (EHA)