Türkiye'nin tarihinin en kritik seçimlerinden biri sabahın erken saatlerinde Osmaniye'de başladı. Vatandaşlar, milli iradenin tecelli etmesi için sandık başına akın etti. Bazıları hasta yataklarından kalkarak, bazıları ise tekerlekli sandalyeleriyle seçimlere katıldı.

Osmaniye'de, 973 ilçe ve 1094 ilçe seçim kurulunda toplamda 191 binden fazla sandık kuruldu. Ayrıca, seyyar sandık hizmeti sayesinde bazı vatandaşlar oylarını evlerinde kullanma imkanı buldular.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri Osmaniye'de de gerçekleştirildi ve sonuçlar belli oldu. Osmaniye'den Meclis'e gönderilen 4 milletvekilliğinden 2'sini AK Parti, 1'ini MHP ve 1'ini de CHP kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli yeniden Osmaniye Milletvekili olarak seçildi. AK Parti adaylarından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve eski İl Başkanlarından Seydi Gülsoy da milletvekili olarak Ankara'ya gidecek isimler arasında yer alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nden ise Osmaniye Milletvekili olarak TBMM'ye gidecek kişi Dr. Asu Kaya Gedik oldu. Bu sonuçlarla birlikte Osmaniye'den 3 Cumhur ittifakı ve 1 Millet ittifakı milletvekili çıkmış oldu.

Osmaniye'de 387 bin 328 seçmen, bin 172 sandıkta oy kullandı. Vatandaşlar, demokratik haklarını kullanarak seçim sürecine aktif bir şekilde katılım gösterdiler.

Osmaniye, İlk Defa Kadın Milletvekili Çıkardı

 Osmaniye, Türkiye'nin kuruluşundan bu yana seçme ve seçilme hakkına sahip olan kadınlar arasından hiçbir milletvekili çıkaramayan iller arasında yer almaktaydı.

 Ancak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, AK Parti'den Derya Yanık ve CHP'den Asu Kaya Gedik aday gösterilerek Osmaniye tarihindeki ilk kadın milletvekilleri oldu.

İYİ Parti'den de Elif Loğoğlu’nunda aralarında bulunduğu 7 isim siyasi partiler tarafından   aday gösterilmişti.

Seçim sonuçlara göre, AK Parti adayı Yanık yüzde 33 oy oranıyla seçimleri birinci sırada tamamlarken, CHP adayı Kaya yüzde 17.30 oy oranıyla Osmaniye'nin ikinci kadın milletvekili olarak seçildi. Osmaniye'nin yanı sıra, Nevşehir ve Giresun da ilk kez kadın milletvekili çıkaran iller arasında yer aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Nevşehir'de yüzde 20.5 oy oranıyla kentin ilk kadın milletvekili seçildi.

CHP'den ise Giresun'da ilk sıradan aday gösterilen Elvan Işık Gezmiş, yüzde 20 oy oranıyla milletvekili seçildi.

 EHA