Yoğun bakımda ve servislerde yatak sayısının arttığını ve hem cihaz hem de personel sayılarında yapılan arttırmayla vatandaşlara hizmet verildiğini aktaran Dr. Öznavruz; “Hastanelerimize başvuran belirtileri taşıyan tüm vakalar koronavirüs açısından değerlendirilerek ihtiyaç halinde kan ve sürüntü alınarak tetkikleri yapılmakta ve sonuçlar en kıza sürede vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Test sonucu pozitif vakalar hekimlerimiz tarafından değerlendirilmekte hastaneye yatışı yapılan hastalar hastanede tedavi altına alınırken, yatış yapılmasına ihtiyaç olmayan hastalar evlerinde karantina kurallarına uygun bir şekilde tetkik sonuçlarını beklemeleri, PCR testi pozitif olan vatandaşlarımıza en kısa süre içerisinde Filyasyon ekiplerimiz tarafından ilaçları ulaştırılarak tedavilerine başlanmaktadır.” açıklamasını yaptı.


Vatandaşlarında Kovid-19’la mücadelede sağlık ekiplerine yardımcı olabilmeleri için ev gezmeleri, günlük ziyaret, akraba ziyaretlerine ara vermesi gerektiğini dile getiren Öznavruz, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların korunması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Dr. Öznavruz ; Kovid-19’la ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların saat:08:00 ile 24:00 arasında 0 328 814 20 60 ve 0 328 814 55 10 nolu telefonları arayarak bilgi alabileceğini söyledi.

 E-Haber Ajansı (E-HA)