Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri ve Doğum Salonlarında görev yapan sağlık personellerine yeni doğan topuk kanı alımı işlemi konusunda eğitim verildi. Eğitim toplantısında, programın güncellemeleri ve tarama programıyla ilgili yeni bilgiler aktarıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ersin Peker, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Güner ve sağlık personellerinin katıldığı eğitim toplantısıyla ilgili olarak Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ülkede doğan tüm bebeklerin fenilketonüri, hipotiroidi, biotinidaz, kistik fibroz, konjenital adrenal hiperplazi ve spinal musküler atrofi gibi hastalıklar açısından taranmasının önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca, tanı konulan bebeklerin tedavi edilerek belirli zeka seviyelerine ulaşmalarının ve geri dönüşümsüz zararların engellenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bu kapsamda, doğan her bebeğin sağlık tesislerinde topuk kanı alınarak hastalıkların taranabileceği ifade edildi.

Yenidoğan Metabolik ve Endokrin Tarama Programı eğitimi, Osmaniye Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenerek sağlık personellerine yönelik bilgilendirici ve güncelleme odaklı bir etkinlik olarak gerçekleştirildi.

EHA -Resul Özdil