Osmaniye’den 2 sporcunun  katıldığı Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Taekwondo Poomsae Türkiye Şampiyonası Eskişehir'de ki Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda yapıldı.

Şampiyonaya İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Antalya, Tekirdağ, Manisa, Kayseri, Gaziantep, Konya, Diyarbakır, Eskişehir, Balıkesir, Mersin, Sakarya, Osmaniye, Ankara ve Karaman'dan 129 sporcu katıldı.

MUSTAFA DOĞRU’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Tekvando  İl Temsilcisi Mustafa Doğru  Osmaniye’den 2 sporcunun katıldığı ifade ederek “05-06 Eylül 2020 Tarihleri Arasında Eskişehir’de Yapılan işitme Engelliler Taekwondo Türkiye Poomsae  Şampiyonasına Osmaniye ilimizden 2 işitme Engellisi sporcu ile katıldık. Sporcularımız  Metehan Altuner Gençler kategorisinde Türkiye 3.sü ,Furkan Duran Türkiye 7.si oldu.Bu başarıda emeği geçen Kadirli Ecem spor kulübü Antrenörümüz  Ahmet Dörtlemez ve işitme Engelliler il Temsilcimiz Aslıhan DoğanHakat a Teşekkür ederim               “ dedi.  

Şampiyonaları pandemi dönemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın tedbirleriyle altına düzenlediklerini ifade eden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kıhtır, geçen yıla oranda daha büyük bir katılım sağlandığını söyledi.

Kıhtır, "İşitme engelliler faaliyet programında bu sene pandemiden dolayı yaptığımız eklemelerde temasın en az olduğu bireysel sporları tercih ettik. Bu yönde bir organizasyon yapmaya çalıştık. Bir hafta önce Sakarya'da bir şampiyona yaptık, şimdi de Eskişehir'de güzel bir organizasyon yapıyoruz. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Çok memnun olduk, güzel bir organizasyon oldu. Güzel bir katılım oldu. Geçen seneden daha fazla bir katılım vardı. Katılan illerin sporcularına, hakemlere, organizasyonda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Pandemi diğer spor branşlarını da çok fazla etkiledi. Sağlık Bakanlığı da yaptığımız çalışmalarda, hangi branşlarda nasıl bir uygulama yapabiliriz konusunda bize yardımcı oluyor. Biz de bu kurallara uyuyoruz. Sadece bizde değil tüm dünyada bu tarz uygulamalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

EHA