Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz, Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri, Eğitim Bir-Sen’i ziyaret etti.
Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen Bursa İl Başkanı Ramazan Acar, açılış konuşmasında kadın üyelerin kadınlar gününü kutlayıp Ramazan ayının bereketli geçmesi temennisinde bulunduktan sonra genelde ve yerelde gündem olan eğitim konularından bahsetti. CHP’nin iptal talebiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi’nin sendika üyesi memurlara verilen toplu sözleşme ikramiyesini iptal ettiğini, kamu görevlilerine maddi destek sağlayan hakların iptal edilmesinin son derece anlaşılmaz bir tutum olduğunu, CHP’nin basiretsizliğinin sonucu olarak Memur-Sen’in yıllarca mücadelesini verdiği toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili hükmün iptal edilerek memurun kazancına el konulduğunu, toplu sözleşme ikramiyesi hükmünün uygulanmasını ve gerekliliği halinde ek protokol yapılmasını bakanlığa ilettiklerini söyledi. 
Eğitim Bir-Sen Gemlik İlçe Başkanı İsmail Aydın, Refik Yılmaz’ın belediye başkanı olduğu dönemde bir çok okul ve spor salonu yaptığını, okullara fizikî iyileştirmeler ve peyzaj çalışmaları gibi birçok destek sunduğunu, araç tahsis ettiğini, öğrencilere kitaplar dağıttığını, ücretsiz kültür gezileri, piknikler, deneme sınavları, kurslar yaptığını ve iftar verdiğini söyleyerek tüm bu hizmetleri için teşekkür etti. 
Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz, yıkılma tehlikesi olan Cumhuriyet İlkokulu’nu Valiliğe, Gemlik Lisesi’ni hayırsevere yenilettiklerini, Gemlik Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, Cihatlı Özel Eğitim Okulu’nu, Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu’nu ve Mehmet Âkif İlkokulu’nu Valiliğe, Roda Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni, Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni, Ali Kütük Ortaokulu’nu hayırseverlere, Şehit Gökhan Aydınlı Ortaokulu’nu Dünya Bankasından sağlanan kaynakla yaptırdıklarını, Celal Bayar Anadolu Lisesi’ne, Lale Kemal Kılıç Ortaokulu’na, Gemlik Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne, Özdilek Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne ve 11 Eylül İlkokulu’na spor salonu yapıldığını, eski Halk Eğitim Merkezi binasını restore ederek Halitpaşa İmam-Hatip Ortaokulu yaptıklarını, Cihatlı Mahallesi’nde belediye imkanlarıyla Ârif Nihat Asya İlokulu’nu inşa ettiklerini ve % 80’ini bitirdiklerini, ayrıca fen lisesi, meslek lisesi ve ortaokul için firmalarla okul protokolü yaptıklarını, meslek lisesi inşaatının başladığını, imar plânlarında düzenleme yaparak Kumla Mahallesi’nde ortaokul ve lise arsası ürettiklerini, Gemlik’te derslik sayısını artırdıklarını, ikili öğretimi bitirerek bütün okulları tam gün eğitime geçirdiklerini söyledi. 
Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz, konuşmasının devamında “31 Mart’tan sonra başladığımız okulu bitireceğiz. Yeni okullar inşa ederek öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güvenli eğitim yuvaları oluşturacağız. Eğitime yapılan her yatırım, yarınlara umutla bakmamızı sağlıyor. Geleceğimizin parıldayan yıldızları çocuklarımıza daha güzel bir yaşam alanı için Cumhur İttifakı Belediyeciliği diyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Gerçek belediyecilik, Cumhur İttifakımız ile gelecek, Gemlik tekrar hizmet görecek” dedi. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa