Yerel seçimlerin oy kullanımına sayılı günler kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti ve Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Gördüğü ilgiden ve samimi yaklaşımdan oldukça mutlu olduğunu dile getiren Refik Yılmaz, “Gemlik kararını vermiş gözüküyor. Seçimlere bir hafta kalan Gemlik artık başkanını bekliyor diyebiliriz” dedi.
2011-2019 yılları arası yapmış olduğu Gemlik Belediye Başkanlığı döneminde Gemlik’e sayısız eser kazandıran Refik Yılmaz ziyaret ettiği her dernek, oda, kurum ve kuruluşta büyük kalabalıklar ve coşkuyla karşılanmaya devam ediyor. 
Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kars-Ardahan-Iğdır Derneği’;
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı ve BBP İl Başkanı Haldun Filiz Gemlik Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği; Önceki dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la birlikte Gemlik Trabzonlular ve Karadenizliler Dernekleri;
Ve BBP Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’la birlikte Gemlik Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli derneği’ni ziyaret eden Refik Yılmaz’a gösterilen teveccüh ‘Gemlik kararını verdi, başkanını bekliyor’ şeklinde yorumlandı.
Sahada kendisine ve Cumhur İttifakı kadrolarına gösterilen ilgi ve alakadan memnun olduklarını belirten Yılmaz ‘Sadece Cumhur İttifakı partilerinin seçmenlerinden değil Gemlik’i gerçekten seven, Gemlik’in kalkınmasını, gelişmesini isteyen, Gemlik’in olası bir depreme hazırlıklı dirençli bir şehir haline gelmesini isteyen, Gemlik’e yeni konutlar, okullar, spor salonları, çocuk oyun alanları, park ve bahçeler, meydanlar, otoparklar, sağlık ocakları yapılmasını isteyen farklı siyasi görüşe sahip vatandaşlarımızın da oyunu alacağız.
Bu seçim ideolojik bir seçimden öte Gemlik’e kimin daha iyi hizmet edeceğinin oylanacağı bir seçimdir. Burada da tecrübemizle, bilgi ve birikimimizle, Gemlik için çalışma aşkımız ve azmimizle ve en mühimi yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımızın büyük bölümünün desteğini alacağımıza inanıyoruz’ diye konuştu. Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz’ı seçim çalışmalarına AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar, MHP Gemlik İlçe Başkanı Emrah Keskinden, Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Meclis üyesi adayları da eşlik ediyor. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa