Son günlerde artan vakalar nedeniyle "kızamık salgını" iddiaları ortaya çıktı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından bu iddialara cevap vererek durumu açıklık getirdi.

Bakan Koca, "Bir salgın durumu söz konusu değil, kontrol altında" dedi. Ayrıca, tespit edilen vakalara yönelik gerekli tedavilerin yapıldığını ve filyasyon çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, kızamık vakalarının arttığına dikkat çekerek bu durumu göç nedeniyle birçok ülkede olduğunu ifade etti. Türkiye'de ise vakaların çoğunluğunun İstanbul'da olduğunu belirtti. Bakan Koca, vatandaşları özellikle çocuklarının aşılarını eksiksiz yaptırmaları konusunda uyardı. Kızamık aşısının üç doz olarak uygulandığını ve ilk iki dozun 9 ve 12 aylıkken, üçüncü dozun ise dört yaşında yapılması gerektiğini vurguladı.

KIZAMIK AŞISI UYGULAMA TAKVİMİ

Kızamık aşısı, çocukluk dönemi aşı takviminde KKK (Kızamık- Kızamıkçık- Kabakulak) şeklinde, 12. ayda ve (1 Temmuz 2016 tarihinde doğanlardan başlamak üzere) 48.ayına girmiş olan tüm çocuklara iki doz olarak ücretsiz uygulanıyor.

1 Temmuz 2016 tarihinden önce doğmuş ve halen ilköğretime başlamamış olan çocukların KKK ikinci dozu ise 2020-2021, 2021-2022 ve 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemlerinde okul aşılamaları şeklinde uygulanacak.

EHA