Osmaniye Arıcılar Birliği Üyesi İsmet Topal önderliği bir araya gelen arıcılar sıkıntıları ve arı sağım sonu toplumun sağlıklı kaliteli bal yemeleri konusunda görüş alışverişinde bulunmasıdır.

Birlik Üyesi Topal “Değerli bal üreticilerimiz bizlerim amacı vatandaşlarımıza sağlıklı kaliteli bal üreterek tüketicilerimizin hizmetine sunmaktır. bu yıl bal üreticilerimiz vatandaşlarımızın alım gücünü de dikkate alarak girdi maliyetleri geçen yıla göre birçok ürünün ikiye katladığını gördük ve ihtiyaçlarımızı ona göre aldık.

Yaptığımız maliyet hesaplamalarında kendi emeğimizi hiç hesaba katmadığımız hâlde dahi bu yılki gerçek üretici balının fiyatının en az süzme ve petekli balın 70 tl ile 100 tl arasında satılması gerektiğini düşünüyoruz.  Buradan bütün tüketicilerimize sesleniyoruz markası belirsiz bilmediğiniz tanımadığınız üreticiden bal satın almayın birçok yerde satılan glikoz ve şekerden yapılmış ucuz diye bal görünümünde bal diye kavanozda güzel görüntüsüne aldanıp ta satın almayın.

Kendi sağlığınızı bozmayın. Yüce mecradan bütün arıcı arkadaşlarımın bal sezonunun bereketli verimli olmasını diliyorum” İfadelerini kullandı.  

E-Haber Ajansı / Resul Özdil