Türkiye’nin sektör odaklı dijital organize sanayi bölgesi sanayiplatformu.com, tedarikçi bulma ve talep-teklif sürecini dijitalleştiriyor. Makine imalatı, talaşlı imalat ve diğer işçilikler, hırdavat ve malzeme sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren yerli ve milli platform; bağlantı kurmak, bilgi edinmek, iş sağlamak ve en önemlisi de ticaret hacmini büyütmek isteyenler için online bir alan sağlıyor. Platformun avantajlarından bahseden Sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı Lale Yumrukçal, kullanıcıların neden bu platformu tercih etmeleri gerektiğini anlattı. Yumrukçal, sanayiplatformu.com’un tercih edilmesinin en önemli sebebinin hızlı ve nokta atışı sonuçlar sunan bir pazar yeri olmasının yanı sıra aranan tedarikçinin kolay bulunması için dört ana sektörün altında detaylı bir sektör dizinine ev sahipliği yapması olduğunu vurguladı.

Zaman ve kaynak tasarrufu ile verimli satın alım yapmak isteyen alıcı firmalar ve ticaretlerini büyütmek isteyen tedarikçi firmalar için oluşturulmuş etkin bir buluşma alanı olan sanayiplatformu.com, ticari süreçlere farklı bir soluk getiriyor. Birbiriyle ilişkili dört ana sektördeki firmaları buluşturan sanayiplatformu.com, tamamen bu dört sektör özelinde uzman hizmet ve operasyonel süreçlerde dijital bir alt yapı sağlıyor. Kısa sürede sanayinin en dikkat çeken platformları arasına girmeyi başaran online B2B iletişim ağı sanayiplatformu.com, bir nevi sanayi çarkı oluşturarak bu sistemin her bir dişlisine hizmet verecek bir sistem sunuyor. Sistemde iki farklı üyelik modeli olduğuna dikkat çeken Sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı Lale Yumrukçal, üye olan alıcı, imalatçı, üretici ve tedarikçilerin neden bu platformda olmaları gerektiğini açıklıyor. 

Satın alma sürecini hızlı ve verimli hale getiriyor 

Sistemin satın alma sürecini hızlandırdığını ifade eden Yumrukçal; “Yeni düzende hız, mobilite ve esneklik rekabette öne geçmek için firmaların elini büyük oranda güçlendiriyor. Firmaların işlerine değer katacak tedarikçileri arama motorlarından bulmak için zaman ve efor harcaması, yeni düzenin hızını yakalama konusunda sorunlara neden oluyor. Doğru tedarikçilere tek yerden ulaşma imkânı sunan sanayiplatformu.com ise ihtiyaçlara cevap veren, kullanıcı dostu çalışma prensibi sayesinde alıcı ve imalatçıların zaman ve maliyet avantajı elde etmesini sağlıyor. İmalatçının aradığı ürünün tedarikçisinin bilgilerine kolaylıkla ulaşarak tam da ihtiyacı olan firmalarla bulmasını sağlayan platform, geniş sektör dizini sayesinde güçlü bir tedarikçi havuzu oluşturuyor ve detaylı sektör ağacı sayesinde en niş alanlarda dahi kaynak bulmayı kolaylaştırıyor. Oluşturulan talepler, sektör ağacında ilgili sektöre ait satın alma talepleri bölümünde dizinleniyor ve aynı zamanda ana talepler havuzunda da görüntüleniyor. İstenildiği takdirde aynı talebi ilgili sektördeki tedarikçi ağından seçilen çok sayıda tedarikçiye tek tuşla iletme fırsatı veriyor. Gelen teklifleri sistem üzerinden takip etme olanağı sunan platform, teklif alma sürecini de kolay hale getiriyor. Bu platformda, özellikle makine imalatçılarına imalat süreçlerinde sürekli kullandıkları fason işçilik, malzeme ve hırdavat ihtiyaçları için kapsamlı bir tedarikçi havuzu sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Tedarikçiler bu platform ile ticaretini büyütüyor 

Sanayiplatformu.com’un diğer bir ayağını oluşturan tedarikçiler için de önemli kazanımlar sağladığını vurgulayan Yumrukçal, “Rekabetin yoğun olduğu sektörlerde tedarikçilerin ürünlerini öne çıkarabilmesi ve tercih edilmesi büyük bir mücadeleye dönüşüyor. Bu anlamda sanayiplatformu.com’un tercih edilmesini sağlayan en önemli argüman, bu platformun tedarikçileri yeni alıcılarla buluşturarak rekabet edilen alanlarda görünür olma ve ticaretlerini büyütme fırsatı sunması. Şöyle ki; birçok tedarikçi platformumuza pazar yeri dizinine dahil olup tedarikçi ağına katılabilmek için ücretsiz şekilde üye oluyor. Bu sayede tedarikçi, faaliyet gösterdiği tüm alanlarla ilgili olarak sektör ağacında dizinlenirken, ürün/sektör/hizmet araması yapan alıcıların da tedarikçilere ulaşması kolaylaşıyor. Alıcılar, üreticiler veya imalatçılar tedarikçilerin firma bilgilerini, ürün kataloğunu, işçilik hizmetlerini inceleyebiliyor, tedarikçiler ise gelen talebe hızlı bir şekilde teklif verebiliyor” dedi. 

Atıl durumdaki ekipmanların satışından iş ilanı vermeye kadar birçok avantaj var 

Tedarikçilerin tıpkı üreticiler gibi satın alma taleplerine verilen teklifleri kaydedip raporlayabileceğini belirten Lale Yumrukçal; “Sanayiplatformu.com’un tedarikçiler özelinde sunduğu birçok ayrıcalıklı hizmet bulunuyor ve tedarikçiler işlerini geliştirmek için hizmetlerine sunulan bu alanlardan faydalanabiliyor. Örneğin; ellerindeki fazla stokları, kampanyalı ürünleri ya da satışı yapılmak istenilen ikinci el makineleri sergileyebilen tedarikçiler, atıl durumdaki ekipmanlarını elden çıkarabiliyor. Üstelik tedarikçiler, ihtiyaçları olan pozisyonlar için sistemde iş ilanı da yayınlayabiliyor. Sitenin bir diğer önemli özelliği ise süreçleri kayıtlı hale getirmesi olarak dikkat çekiyor. Firmaların yapacağı tüm satın alma geçmişi kayıtlı hale getirilerek istendiği takdirde raporlanabiliyor. İşini geliştirmek isteyen ve yeni dijital düzende yer almak isteyen tüm sanayi KOBİ’lerini platforma davet ediyoruz” sözleriyle platformun avantajlarını paylaştı. 

Sanayiplatformu.com Hakkında 

Dijital satın alma ve iletişim ağı sanayiplatformu.com, zaman ve kaynak tasarrufu ile verimli satın alma yapmak isteyen alıcı firmalar ve ticaretlerini büyütmek isteyen tedarikçi firmalar için oluşturulmuş etkin bir alandır. İmalatçı firmalar ile tedarikçi firmaları buluşturmak üzere hayata geçen sanayiplatformu.com, KOBİ’lerin iş ve dış ticaret potansiyellerini artırmak ve desteklemek vizyonuyla hareket ediyor. Kullanıcı dostu pratik bir sistem olarak dikkat çeken sanayiplatformu.com, uzman ekibinin tüm süreçleri kontrol ve takip etmesi sayesinde kullanıcılara operasyonel destek sağlıyor. Beş yıl içinde, sektör uzmanlığı kapsamında endüstriyel satın alma sürecinin tüm taraflarına yurt içinde ve Avrupa’da bağlantılar sağlama, Avrupa’daki satın alma taleplerini yönetme, iş ortaklarına satın alma ve pazarlama danışmanlığı verme gibi kapsamlı hizmetlerle sanayinin dijital çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

EHA