Tekerek,  Osmaniye’ye ait yapısal sorunları ile güncel sorunları ve çözümleri içerir 40 sayfadan oluşan raporu   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderilmek üzere CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı’ya teslim etti.

Av. Rıza Tekerek CHP İl Binasında gerçekleştirdiği ziyarette   İl Başkanı Şükret Çaylı, Yarbaşı Belediye Başkanı  Mustafa Kaynar, Belediye Meclis Üyesi Süreyya Türkmen , İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Yıldız , İl Yöneticisi Şehriban Elmas Durgun ve diğer İl Yöneticilerimize de kısa bir sunum yaptı.

Osmaniye Sevdalıları Derneği Kurucuları arasında yer alan Osmaniye Barosu avukatlarından Rıza Tekerek   Osmaniye’nin temel problemlerinden uzun yıllardır mücadelesini verdiğini  ve ikisini çözüm aşamasına kadar taşıdığını kaydetti.

Tekerek  yakında kamuoyuyla detaylarını  paylaşacağı 40 sayfalık Osmaniye’nin temel problemleri ve çözüm önerilerinden oluşan raporunun   dört sorunun çözüm önerisi  içerdiği kaydetti.

Osmaniye Sevdalıları Derneği Kurucuları arasında yer alan Osmaniye Barosu avukatlarından Rıza Tekerek  raporun siyasi parti il başkanlarına parti genel merkezlerine sunulmak üzere teslim edileceğini ifade etti.

Av. Rıza Tekerek rapor hakkında 4 maddeyi  açıklarken  “20 binin üzerinde yayla mağduru vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldıracak Yargıtay Onamalı emsal kararla birlikte mağduriyet sebepleri ve çözümü. Karaçay ve eski yerleşim yerleri ile tarihi ve kültürel mirasların korunması ,problemleri ve çözümü.  Büyükşehir ve Denize Kıyı Meselesi özlemi ve çözüm önerisi. İmar ve Trafik Sorunu ve Çözümü.  Fıstık ve Zeytin Üreticilerinin problemleri ve çözümleri yer alıyor”  şeklinde konuştu.

EHA - Resul Özdil