Her iki bankanın da yüzde 50 oranında ortak olduğu krediyle Asset Medikal firmasına 1 milyon Euro kaynak sağlandı.  Finansman, şirketin işletme sermayesi kapsamında kullandırılacak.

 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD),  işletme sermayesi kapsamında; Türkiye’nin hızlı büyüyen tıbbi ekipman üreticilerinden Asset Medikal’e 1 milyon Euro tutarında kredi sağladı. 

 TSKB ve EBRD’nin yüzde 50 oranında ortak olduğu kredi, sürdürülebilirlik kapsamında fırsat eşitliği ve sağlık alanlarını desteklemek amacıyla Asset Medikal’e verildi. Şirket, finansmanı pandemi koşullarında üretimini büyütmek ve istihdamda fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarında kullanacak. Finansman kapsamında; TSKB ve EBRD, Asset Medikal ile birlikte firma içinde fırsat eşitliğini iyileştirme konularında adımlar atacak. 

 Asset Medikal’e sağlanan kredi,  EBRD ile TSKB’nin Türkiye genelinde özel sektörün finansmana erişimini  sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ortak program kapsamında kullandırılacak. TSKB ve EBRD’nin 2019 yılı mayıs ayında ikinci kez imzaladığı yeni risk paylaşım anlaşması, özel sektörün ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

E Haber Ajansı (EHA)