Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği (TEKSİDER) sektörün pazarını genişletmek, dost ve kardeş ülkelerle ticari bağları güçlendirmek amacıyla ‘Ticaret Köprüsü’ toplantılarını sürdürüyor. 
Dün akşam gerçekleştirilen programla Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’in sunumu ile Bursa iş dünyası ve TEKSİDER üyelerine Bosna Hersek’teki ticaret imkanları anlatıldı. Podyum Davet’te gerçekleştirilen programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof.Dr.Emin Balkan, Özbekistan Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, BALKANTÜRSİAD Başkanı Fatih Şakir, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı İlhan Uslu, RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, TÜRSAB Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hasan Eker, BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş, GESİAD Başkanı Murat Kaya, MUŞSİAD Başkanı Ayhan Durgun, BUSADER Federasyonu Başkan Yardımcısı Tülin Günbatılı, BUSADER Bursa Şube Başkanı Elif Evke, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolos Yardımcısı Cenita Kocaman, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, TEKSİDER üyeleri ve davetliler katıldı. 
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, Bursa’nın geçmişinden bu yana gelen deneyimi ile tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye ve dünyadaki başkentlerinden biri olduğunu söyledi. 
“Bosna Hersek Türkiye, Türkiye de Bosna Hersek demek”
TEKSİDER Yönetimi olarak Bursa ve Türkiye için büyük önem taşıyan sektörlerine değer katan adımlar attıklarını anlatan Nermin Ceyhan, Bosna Hersek’in Türkiye için tarihten gelen önemine işaret ederek; “Bosna Hersek Türkiye,  Türkiye de Bosna Hersek demek. Tarihi ve kültürel bağlarımızı perçinleyen karşılıklı ticari anlaşmalar, aramızdaki bağları kuvvetlendirmektedir.Tarihsel köklü bağlarımızdan alacağımız güçle, ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyoruz. TEKSİDER Yönetimi olarak biz yola çıkarken öncelikle sektörümüzün dünya pazarlarındaki yerini önce korumayı, sonra da büyütmeyi hedeflemiştik. Bu yöndeki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İşte bu amaçla hep birlikte güzel bir programa daha imza atıyoruz. Toplantımızın iki kardeş ülkenin iş insanları olarak bizlere ve ekonomilerimize faydalı görüşmelere vesile olmasını diliyorum” dedi.
“Bosna Hersek kardeş ülkemiz”
Toplantıda söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin ise sözlerine Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi’nde gerçekleşen menfur saldırıda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Ali Mersin, Bosna Hersek’le olan tarihi, dini ve kültürel bağlara vurgu yaparak, gerçekleştirilen toplantının iki ülke iş dünyasının yararına sonuçlar ortaya çıkarmasını diledi. 
“İki kardeş ülke arasındaki bağlar güçlenecektir”
Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen ise Türkiye ve Bosna Hersek arasında atılacak ticari adımların sıklaştırılmasının iki kardeş ülke arasındaki sıkı bağları daha da güçlendireceğine vurgu yaparak, organizasyonda emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
“Yatırımcıların ülkemize ilgisi bizi mutlu ediyor”
Programda katılımcılara Bosna Hersek’in ekonomisi ve yatırım potansiyelleri hakkında bir sunum gerçekleştiren Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, ülkelerinin son dönemlerde birçok sektörde yükselişe geçerek dünya çapında yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi. Türkiye her anlamda kardeşlik düzeyinde yürüyen ilişkilerin, son yıllarda ekonomik manada da yükseldiğinin altını çizen Adis Alagiç, “Dünya çapında pek çok sektörden yatırımcılarla birlikte Türkiye’den değerli iş insanlarının da ülkemize olan ilgisi bizi mutlu ediyor. Bosna Hersek’te birçok sektörde olduğu gibi tekstil ve konfeksiyonda da önemli bir potansiyel var. Bu toplantının iki ülke sektör temsilcileri açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından programa sponsor olarak destek veren Flexi Bebe Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sönmez, Damtam Kids Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Mısri, Minitiks Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Macit ve Ankara Nakış Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Ankara’ya teşekkür plaketi verildi.
Öte yandan TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan,  tarafından derneklerinin onursal üyesi olan Elyaf Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bilge ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zerrin Fırat ile TEKSİDER üyelerine  plaketlerinin verildiği programın sonunda Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’e plaket takdiminde bulundu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa