Vodafone Park, mimari ve teknik özelliklerinin yanı sıra akıllı stadyum altyapısı ile de dikkat çekiyor. Sosyal medyada toplam 3,9 milyon takipçisi bulunan Vodafone Park, dünyanın en çok takip edilen stadyumu olarak biliniyor. 

Yaklaşık 2,5 yıllık inşaat sürecinin ardından 11 Nisan 2016’da Beşiktaş-Bursaspor maçıyla kapılarını açan, Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park, 6 yaşına bastı. Dünyanın ve Türkiye’nin en güzel stadyumları arasında yer alan Vodafone Park, mimari ve teknik özelliklerinin yanı sıra akıllı stadyum altyapısı ile de dikkat çekiyor. Vodafone Park, 2016 yılında dünyanın en saygın spor sitelerinden StadiumDB.com tarafından “Yılın En İyi Stadyumu”, 2017’de ise İspanya’da düzenlenen “Stat Tasarımı ve Gelişimi Ödülleri 2017”de “Yılın Projesi” seçildi. 2019 UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 Vodafone Kupası gibi önemli spor karşılaşmalarının düzenlendiği Vodafone Park, 2018 yılında dünyaca ünlü şarkıcı Shakira’nın ‘’El Dorado Dünya Turnesi’’ kapsamında İstanbul’da verdiği konsere, 2020 yılında da Türk pop müziğinin yıldız ismi Edis’in sahne aldığı, Türkiye’nin ilk online canlı stadyum konserine evsahipliği yaptı. Sosyal medyada toplam 3,9 milyon takipçisi bulunan Vodafone Park, dünyanın en çok takip edilen stadyumu olarak biliniyor. 

 Vodafone Park’ın altıncı yılını değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin şunları söyledi:

 “Beşiktaş JK ile birlikte temellerini attığımız ve ismimizi verdiğimiz Vodafone Park’ı ilk günden bu yana kendi evimiz gibi görüyoruz. Bu yatırımla İstanbul'a ve Türk sporuna önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyoruz. Bu eserle tüm spor camiası, milli takımımız, konserlerde, moda şovlarında ve diğer etkinliklerde misafirimiz oluyor, tüm halkımız kazanıyor. Vodafone Park, Türkiye'nin dört bir yanından destek görüyor, övgü alıyor. İstanbul'un bir cazibe merkezi ve uğrak noktası olmaya devam ediyor. İstanbul'un kent kimliğine ve Türk futboluna global düzeyde çok önemli açılımlar sağladığına ve sağlamaya devam edeceğine inandığımız Vodafone Park’ın altıncı yaşı hepimize kutlu olsun.”

 Beşiktaş JK Vodafone Park’tan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Daltaban ise şöyle konuştu: "Vodafone Park bizler için bir stadyumdan fazlası, ikinci evimiz, taraftarımızın tabiriyle mabedimiz. Tabii bu kadar değer verdiğiniz bir yeri, çok iyi muhafaza etmek durumundasınız. Zemini, tribünleri, içindeki en küçük odaya kadar her noktasıyla ayrı ayrı ilgilenmelisiniz. Temizliğinden, maç günü organizasyonuna kadar çok iyi bir ekiple durmadan çalışıyoruz. Vodafone Park’ın en önemli özelliklerinden biri de teknolojik altyapısı. Bu bağlamda, Vodafone’un katkılarıyla dünyanın en önemli stadyumlarından birine sahibiz. Burada nice başarılar kazandık, coşkuyu da hüznü de yaşadığımız zamanlar oldu. Daha nice başarılara ulaşmayı temenni ediyoruz. Vodafone Park’ın altıncı yaşını kutluyoruz.”

 Sosyal yaşam alanı

 Türkiye’de ilk yılında iki şampiyonluk gören ilk ve tek stadyum olan Vodafone Park, Beşiktaş JK’ya da üçüncü yıldızı getirdi. Dünyanın en güzel yerlerinden birinde tarihi ve eşsiz dokusuyla ziyaretçilerini ağırlayan Vodafone Park, son 6 yılda şehre ve semte hizmet eden çok amaçlı bir şehir kompleksi, bir cazibe merkezi, bir sosyal yaşam alanı halini aldı. Türkiye’nin ilk dijital defilesinin gerçekleştirildiği Vodafone Park, Türkiye’nin en büyük spor müzesi Beşiktaş Müzesi’ne, Beşiktaş JK’nın yönetim ofisine ve resmi televizyonu BJK TV’ye evsahipliği yaparken, Divan Cafe ve White Pepper gibi restoranlarla ziyaretçilere Boğaz manzarasında eşsiz lezzetler sunuyor. Sporseverler, Türkiye'nin ilk stadyum turu olarak bilinen Beşiktaş JK Şeref Turu ile Vodafone Park’ı ziyaret edebiliyor. EHA