Başkn Kaynar, Beldede evleri eski ve kullanılmaz halde bulunan ekonomik sıkıntılardan dolayı ev yapamayan 2 aileyi ev sahibi yapan ayrıca yarım kalmış 2 evinde tamamlanmasında  işçilerle birlikte inşaatta çalışınca toplumun takdirini toplamıştı.

KAYNAR; “ÖNCELİK TOPLUMUN HUZURU VE SAĞLIĞI”

Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar’ın öncülüğünde kampanyalar başlatılarak SMA’lı Amine Sultan adlı bebeğe 2 milyon 50 bin dolar toplandı.

“Bir bebeğe can olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Mustafa Kaynar, “Bizimle işbirliği içinde olan Atlas Yardım Derneği’ne, Yarbaşı Belediyesi Tarımsal Kooperatifi’ne İstanbul Muhtarlar Federasyonuna, Bağışları esirgemeyen Yarbaşı halkımıza ve belediye personelimize sonsuz teşekkürü borç bilirim” dedi.

YARBAŞI BELEDİYESİNDEN SMA’LI BEBEĞE UZANAN EL

 Daha önce de evleri çok eski olan ve ekonomik sıkıntılardan dolayı zorluk yaşayan insanlara ev yaptıran Başkan Mustafa Kaynar, işçilerle birlikte inşaatta çalışınca toplumun takdirini toplamıştı.  

Son olarak 1,5 yıl önce  SMA’lı bir bebeğe can olabilmek için halkı seferber eden Mustafa Kaynar; “Benim huzurlu olabilmem halkın mutluluğuna bağlı. Bir bebeğe can olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amine Sultan bebek SMA kas hastalığı tanısı konulduğunda 3 aylıktı. Şu an 17 aylık ve 14 aydır zorlu bir mücadelenin içine giren ailemizin yanında olduk. Gönül ister ki ülkemizdeki tüm SMA’lı bebeklere elimiz uzansın.  Amine Sultan bebeğin ailesinin hazırladığı birçok etkinliğe ve programa Yarbaşı Belediyesi olarak destek vermiştik. Kampanyalar yapmaya başladık. Belediye bünyemizdeki Tarımsal Kooperatif işbirliği içerisinde kooperatif ürünlerini satıldığı bir kermes düzenledik. Bize Atlas Yardım Derneği ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu da omuz verdi. Belediyemizde Hayır Çarşısı adı altında toplanan kıyafetlerden satışa sunularak geliri “Amine Sultan’a Umut Ol” kampanyasına aktardık. Amine artık sağlığına kavuşacak. Mutluluğumun tarifi yok.” dedi.

Yarbaşı Belediyesi, Atlas Yardım Derneği ile işbirliği içinde Ovacık, Pülümür, Pertek, Hozat’a gıda, çocuk bezi, kırtasiye, çanta götürdüler.

“Çocuklar bizim geleceğimiz” diyen Mustafa Kaynar okula başlayan çocuklara karınca kararınca hediyeler götürdüklerini, belediye çalışanlarını ve özellikle kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

 Mustafa Kaynar beldelerinde çocukların öğretimi ve eğitimi için elinden geldiğince çaba göstereceğini ve kültürel etkinlikleri de ihmal etmemek gerektiğine vurgu yaptı ve Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak; “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur” diyen Başkan; “Atamızın izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi.

EHA