Etkinlik Gezek kültürünü başlangıç dönemlerine uygun olarak, yalnızca evlerde yaşatan BURSA DOSTLAR GEZEĞİ mensupları ile gerçekleştirildi. Dostlar Gezeği; Bursa Unesco Derneği’nin davetlisi olan konuklar ile birlikte Misi Müze evde biraya geldi. 
Bursa’nın önemli Sivil Toplum Kurumlarından olan BUSİAD, BUMİAD, BALGÖÇ, BALKANTÜRKSİAD ve YEŞİL LİONS başkanlarının da davetli olduğu gece coşku içinde geçti.
Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Karagöz Kukla Merkezi Müdürünün de konuk olarak katıldığı geceninn amacı, kültürel mirasın yaşatılması ve çoğalması konusunda farkındalıkların arttırılması hedefleniyor. 
Gezek gecesinde bir konuşma yapan Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker ÖZASLAN;
“UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras tanımında, sözlü anlatımlar ve sözlü geleneklerin özel bir önemi var. 2010 yılında tescillenen ve Sıra gecesi, Barana, Yaran Sohbetleri gibi miraslarımız var. Bunların yanında 700 yıldır sürdürülen ve geçmişi SELÇUKLU İmparatorluğu’na dayanan Türk Musiki Kültürünün önemli uygulayıcısı ve aktarıcısı bir miras olan BURSA GEZEĞİ ’nin korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması da Bursa için özel bir önem taşıyor. Dernek olarak her ay bir GEZEK Topluluğuna Müzemizde ev sahipliği yapacağız, Bursa’mızın her kesimden kanaat önderlerini de davet ederek GEZEK Kültürü ve uygulamasını tanıtmak ve konuklara yaşatmak amacındayız, böylelikle bu müzede Bursa’mızın ve ülkemizin kültürel mirası konusunda sürekli farkındalıklar sağlayarak yaşayan ve yaşatan bir müze olacağız" dedi. 
Katılımcılara program öncesi SOKÜM ( Somut olmayan Kültürel Miras ) müzesi gezdirildi. Doksan katılımcının bulunduğu GEZEK etkinliği katılımcı rekoru kırdı. Genzekte ayrıca Nilüfer Belediyesi TSM korosu, Baro ve Makine Mühendisleri Odası TSM Korosu solistleri de esreler icra ettiler. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa