Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu’nun YouTube kanalında yayınlanan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası”nda bu bölümün konuğu müzisyen Nilipek oldu. 

İnsanların en yaratıcı fikirlerinin bir şeyler öğrenmeye çalışırken ortaya çıktığını vurgulayan Nilipek, pandemi döneminde ve sonrasında  müzikte bir çok şeyi kendisinin yaptığını belirterek, “Örneğin; bu süreçte Ableton öğrendim. Denerken oyun oynadığım için ortaya ilginç kolajlar çıkıyor. Bu da müziği geliştiriyor” dedi. arkılarından  artık daha emin olduğunu dile getiren Nilipek, bu konudaki görüşlerini şöyle ifade etti:  “Nasıl bir müzik yapmak istediğimden artık daha eminim. Bu, çocuğunu serbest bırakmak gibi bir duygu. İster toza toprağa bulansın, isterse çöle gitsin sonra şehre dönsün.” 

“Arkadaşımın ‘Sen ne istiyorsun?’ sorusu kırılma noktam oldu”

Nilipek, Kopan’ın müzik kariyerindeki kırılma noktasını sorması üzerine bir anısını aktardı:  “Üniversitede sanal gerçeklik laboratuvarında çalışıyordum. Akademisyen olurum gibi bir düşüncem vardı. Ama sürekli şikayet ediyordum. Şikayetlerimden sıkılan bir arkadaşım, bir gün  ‘Nilipek, sen ne istiyorsun?’ dedi ve bu benim kırılma noktam oldu. Konfor alanımdan çıkamayarak hem kendime hem müziğime de haksızlık ettiğimi düşündüm. O an müzik yapmaya karar verdim.”

“Geçmiş Zaman, ilişkilere dair bir şarkı”

Yeni albüm hazırlıklarında olan Nilipek, bu albümün habercisi olan son teklisi “Geçmiyor Zaman” şarkısından da bahsetti:“İnsanlarla kurduğumuz ilişkilere dair bir şarkı. İlişkilerde hep birkaç çıkış var. Oradan çıksak, her şeyi yoluna koyabiliriz derken aynı hızla, aynı yolda devam edip kayboluyoruz ve birbirimizden kopuyoruz. Şarkı da bunu anlatıyor.”  Nilipek, çalışmalarına Taner Yücel ve Berkay Küçükbaşlar ile çalışmalarına devam ettikleri “Uydurduğumuz Oyunlar” albümünün kasım ayında çıkacağını belirtti. 

Teknoloji ve müzik dünyası arasındaki ilişkinin de konuşulduğu yayında  Nilipek, teknolojinin şarkı yazmaya katkı sunmadığını belirtirken şarkıyı teknik açıdan beslediğini dile getirdi.Pandemi döneminde evden konser veren müzisyen, “Teknoloji olmasaydı iyi bir ses seviyesine ulaşamazdık. Ama bu gerçek bir konser deneyiminin yerini tutmuyor” diyerek görüşlerini bildirdi. 

Nilipek’in konuk olduğu  Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın tamamını Paribu’nun Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

EHA